Germania. Muncitori români cazați în containere în care se creșteau găini: Un incendiu a scos totul la iveală

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Incendiu de proporții la o fermă de găini ouătoare din Billerbeck, Germania. Două din cinci containere au fost distruse de flăcări. În urma deflagrației s-a descoperit că acestea, care fuseseră folosite anterior ca baterii pentru creșterea păsărilor, aveau acum altă funcțiune: aceea de locuință ilegală pentru muncitorii români.

 

Din fericire, în urma incendiului, care s-a petrecut în luna mai, niciun român nu a fost rănit. Totuși, partidul Verzilor din comunitatea districtuală și locală Billerbeck, inițiativa cetățenilor Billerbeck și liderul grupului parlamentar SPD din Billerbeck (independent unul de celălalt.) solicită mai multe clarificări cu privire la lucrurile scoase la iveală după acest incident.

Concret ei cer explicații privind transformarea acestor containere  în spații de locuit, deși nu a fost solicitat niciun permis pentru acest lucru. Din fericire, cei trei muncitori români care erau acolo la momentul incendiului nu au fost răniți. Cu toate acestea, potrivit Verzilor, nu este clar unde sunt înregistrați acești lucrători.

Guvernul raional a fost responsabil de aprobarea instalației cu 42.000 de locuri pentru găini ouătoare și unități rezidențiale. Autoritățile au observat containerele care erau folosite cu funcția de locuințe numai după incendiu. Apoi, districtul a interzis utilizarea acestor spații de cazare și i-a cerut proprietarului să le scoată, potrivit Algemeine Zetung.

„Este vorba despre oameni care trăiesc printre noi“

 

„Cum se poate ca aceste containere provizorii, care au fost în mod evident transformate în containere rezidențiale, să nu atragă atenția autorităților de supraveghere în timpul controalelor operaționale?”, Întreabă Sarah Albertz de la BI Billerbeck. La urma urmei, diferite autorități sunt responsabile pentru evaluări.

„După toate scandalurile cu privire la condițiile precare de trai și de muncă precare în rândul angajaților din industria procesării de carne, ne întrebăm deja dacă există paralele în sistem”, spune Spallek, reprezentantul Verzilor. „Am dori mai multă transparență, pentru că este vorba despre oameni care trăiesc printre noi”, mai cer „Verzii“

 Liderul grupului parlamentar SPD, Thomas Tauber, solicită ca această problemă să fie abordată la nivel general pentru a preveni accidentele care pot pune viața în pericol.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel