Germania, minim istoric în ceea ce privește rata șomajului

Radu Roșu |
Data publicării:

Numărul şomerilor din Germania a atins un nou minim istoric, de 5,3% în luna martie.

Numărul şomerilor din Germania a atins un nou minim istoric de 5,3% în luna martie, graţie performanţelor solide înregistrate atât de cea mai mare economie europeană cât şi de economia mondială, arată datele corectate în funcţie de variaţiile sezoniere publicate joi de Oficiul federal pentru muncă, transmite AFP.

Conform acestor date, în luna martie comparativ cu luna februarie, numărul şomerilor a scăzut cu 19.000, peste estimările analiştilor, până la 2,373 milioane. Rata ajustată a şomajului a scăzut de la 5,4% în februarie până la 5,3% în martie, acesta fiind cel mai redus nivel înregistrat după reunificarea Germaniei în 1990. În plus, mai multe regiuni din Germania, precum Bavaria sau Baden-Wurtemberg, bastioane ale industriei germane, au ajuns deja la un grad maxim de ocupare în condiţiile în care rata şomajului a atins 3,2% respectiv 3,3% în luna martie.

 

Situaţia foarte bună a pieţei muncii stimulează creşterea economică


„Cererea pentru noi angajaţi rămâne la nivel ridicat", subliniază raportul Oficiului federal pentru muncă.

Situaţia foarte bună a pieţei muncii din Germania susţine consumul, ceea ce stimulează creşterea economică şi preţurile. Prima economie europeană a fost unul din principalii beneficiari ai creşterii schimburilor comerciale mondiale iar Banca Centrală a Germaniei susţine că evoluţia solidă a economiei a continuat în primul trimestru al acestui an. Însă unul din riscurile cu care se confruntă anumite sectoare, precum construcţiile, este că situaţia dificilă de pe piaţa muncii va limita capacitatea companiilor de a atrage angajaţi şi a susţine creşterea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel