Germania: Mii de români, verificați la sânge. Au încasat milioane de euro

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

În nordul Germaniei românii sunt verificați la sânge pentru că există suspiciunea că au primit ajutoare sociale suplimentare fără să primească contribuțiile aferente. Autoritățile spun că ancheta s-ar putea extinde în toată țara, existând suspiciunea că este o modalitate răspândităla scară largă, de a încasa ilegal bani, prin înțelegeri cu angajatorii. 

În regiunea Bramerhaven, mii de persoane din estul Europei, în principal români și bulgari au constituit adevărate rețele cu firmele care recrutează și cu angajatorii prin care încasează ajutoare sociale suplimentare fără să plătească contribuții. 

În acesată situație s-ar fi aflat și 4000 de angajați cu contracte part time, care pe lângă sumele de bani încasare primesc și ajutoare sociale, fapt ce contravine legislației în vigoare.

În vizorul legii au intrat peste 2000 de români și tot atâția bulgari, doar într-o singură regiune, astfel că este de așteptat ca în curând investigația să fie extinsă și în alte regiuni unde există ipoteza că s-ar produce fapte asemănătoare. 

Se crede că situațiile de genul acesta sunt prezente în toate regiunile cu criză de forță de muncă din Germania, așa cum este și Bramerhaven, acolo unde angajatorii sunt dispuși să "închidă" ochii atunci când vine vorba despre astfel de încasări ilegale ale ajutoarelor, doar pentru a nu-și pierde angajatul. 

Autoritățile germane estimează că s-ar fi produs un prejudiciu total de aproximativ 10 milioane de euro doar în această zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel