Germania. Mașini de lux, închiriate și vândure ulterior cu acte false. Grupare de români și nemți, pagubă de 2,6 milioane euro 

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

O grupare formată din cetățeni germani și români care se ocupa cu vânzarea mașinilor de lux a fraudat statul cu peste 2,6 milioane de euro. Polițiștii au organizat mai multe percheziții. 

O grupare formată din români  și germani din landul Hessa a ajuns în vizorul autorităților germane pentru o fraudă de 2,6 milioane de euro. Doi bărbați cu cetățenie germană au fost arestați, iar polițiștii au percheziționat casele membrilor unei rețele de crimă organizată, mai multe pesoane fiind acuzate că au vândut ilegal autoturisme de lux.

Potrivit presei din Germania, procurorii parchetului din Frankfurt acuză membrii grupării că au comis diverse fraude, fals în acte și evaziune fiscală. Un purtător de cuvânt al parchetului a explicat că au avut loc mai multe investigații complexe la care participă și anchetatori din alte landuri.

Percheziții la casele suspecților și ale familiilor lor  

 

Polițiștii au efectuat percheziții în casele a nouă suspecți și rudele acestora din Hessa și Bavaria: Frankfurt, Hanau, Offenbach, Nürnberg și Augsburg. Doi bărbați au fost arestați după ce pe numele lor au fost emise mandate de arestare de către magistrații Judecătoriei din Offenbach.

Potrivit procurorilor, suspecții sunt membri ai mai multor clanuri din zona Rhein-Main și au vârste cuprinse între 17 și 29 de ani. Ei sunt acuzați că închiriau vehicule de lux pentru a le vinde ulterior pe internet folosind documente false.

În total, acuzații ar fi închiriat zece vehicule cu o valoare totală de peste 400.000 de euro în 2020, dintre care unele au fost vândute. Ei schimbau aspectul unora dintre mașini și falsificau certificate de înmatriculare.

Atât la închiriere, cât și la vânzare, acuzații au folosit documente de identificare falsificate sau furate ale unor terți, a spus procurorul general.

Cei doi arestați sunt doi bărbați cu cetățenie germană, unul în vârstă de 29 de ani din Frankfurt, iar celălalt are 21 de ani și este din Offenbach.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel