EXCLUSIV  Germania: Maratonul radarelor. Măsură controversată

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

În Germania are loc o acțiune anuală considerată cel puțin inedită pentru mulți români: 2000 de radare rutiere vor fi prezente pe străzile din Bayern pentru 24 de ore, în cel de-al șaselea maraton al radarelor. 

Erich Mocanu, un român plecat din România și stabilit în Germania de 28 de ani, care a înființat o asociație care sprijină românii, cu sediul la Passau, a povestit pentru stiridiaspora ce înseamnă acest maraton al radarelor. El spune că toate punctele în care se vor afla radarele au fost deja făcute cunoscute de autoritățile germane. Există deja o listă completă a pozițiilor exacte, cu locul unde se vor afla echipajele poliției cu radare. Totul se va desfășura în zona Bayern, care este echivalentul unui județ din România.

 "Aceste acțiuni, dar și în general, nu se fac pentru a câștiga bani de la șoferi, nu vrea nimeni să-i sancționeze. Acțiunile se fac preventiv, ca șoferii să se conformeze legilor de circulație. Cei care vor fi prinși cu viteză nu se vor putea plânge că nu au știut de locurile cu radar. Nu au nici o scuză, e ca și cum au făcut în mod intenționat să fie prinși," a spus Erich Mocanu.  

Radare, 24 de ore, non-stop. Amenda se poate plăti și cu cardul 

El spune că plata amenzilor se poate face și cu cardul odată ce ai fost oprit de poliția rutieră din Germania. Ei te vor întreba dacă ești de acord cu plata amenzii sau dacă dorești să te adresezi instanței. 

 "Radarele vor intra în funcțiune pe data de 18 aprilie și vor fi acolo non stop, timp de 24 de ore pană pe 19 aprilie la ora 18:00. Este al șaselea maraton de radare. În principiu, plata amenzii se face prin transfer bancar după ce îți vine sancțiunea acasă. Dar, pentru că radarele sunt monitorizate de echipe de poliție, vei fi oprit și întrebat de polițiști dacă accepți sau dorești să contești. Dacă accepți, poți plăți și pe loc cu cardul," a mai spus Erich Mocanu.  

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel