Germania, mai bogată ca niciodată: Nemții, tot mai prosperi

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Averea gospodăriilor private din Germania a atins un nou record. Cu toate acestea, creșterea a încetinit în ultimul an, relatează Deutsche Welle, citând noi date de la Bundesbank.

Potrivit datelor analizate, populația Germaniei s-a îmbogățit în al doilea an de pandemie de coronavirus și, în general, este mai bogată ca niciodată. Cu toate acestea, creșterea a scăzut în al treilea trimestru din anul 2021, a anunțat Banca Federală a Germaniei (Bundesbank) la Frankfurt am Main.

Cu toate acestea, averea gospodăriilor private din Germania, a crescut la un nivel record de aproximativ 7.399 miliarde de euro. Aceasta reprezintă 73 de miliarde de euro, sau cu 1,0% mai mult decât în trimestrul precedent. Cu toate acestea, din datele Bundesbank nu reiese clar cum este distribuită această sumă impresionantă de bani în întreaga societate.

Potrivit Deutsche Welle, atunci când se evaluează averea gospodăriilor din Germania, se ia în considerare numerarul, titlurile de valoare, depozitele bancare și creanțele împotriva companiilor de asigurări.

În urma analizei, s-a constat că germanii pun deoparte mai puțini bani în conturile de economii decât în lunile anterioare, însă în general, gospodăriile private și-au majorat numerarul, aproape la fel ca în 2016. Bundesbank vorbește despre o „normalizare parțială a economiilor crescute din cauza pandemiei”.

 

Nemţii sunt mai prosperi ca niciodată

 

Pe de altă parte, numerarul și depozitele puse deoparte în conturile curente bancare și în conturile de economii deschise, în valoare de aproape 2921 de miliarde de euro la sfârșitul lunii septembrie 2021, au reprezentat din nou cel mai important element al acestora.

Tot în al treilea trimestru din anul 2021, germanii au beneficiat de dobânzile scăzute prin contractarea celor mai variate credite. După deducerea datoriilor, resursele financiare nete ale germanilor au crescut în al treilea trimestru cu aproximativ 42 de miliarde de euro față de al doilea trimestru al anului trecut, ajungând la 5379 de miliarde de euro.

În furnizarea acestor informații, Bundesbank nu a luat în considerare valorile proprietăților, care au crescut puternic de-a lungul anilor, scrie Deutsche Welle.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel