Germania. Încă un român plecat la cules de sparanghel cu simptome de COVID-19

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un român de 57 de ani, originar din Suceava, a decedat pe 11 aprilie după infectarea cu coronavirus. Bărbatul plecase în Germania la cules de sparanghel. Un alt coleg al acestuia are acum simptome de COVID-19.

Biroului Regional Breisgau-Hochschwarzwald a precizat, printr-un comunicat de presă, că „muncitorul sezonier român a decedat pe 11 aprilie. În după-amiaza zilei de luni, a doua zi de Paște, poliția a informat despre acest caz Departamentul de sănătate, care a ordonat imediat să se i facă un diagnostic Covid-19, după ce inițial cauza morții a fost neclară. Rezultatul pozitiv a fost primit în cursul zilei de 14 aprilie în timpul zilei", se arată în declarația de presă a Biroului Regional Breisgau-Hochschwarzwald.

De asemenea, presa din germani notează că firma pentru care lucra românul a fost contactată imediat și au fost discutate primele măsuri necesare, iar în 15 aprilie, medicii de la Departamentul de sănătate au analizat situația la fața locului. Potrivit autorităților din Breisgau-Hochschwarzwald, „debutul bolii bărbatului care a intrat în țară pe 20 martie nu este clar". Acestea mai precizează că soția decedatului nu prezintă simptome de COVID-19.

Citește și: Presa germană. Românul plecat la cules de sparanghel a murit infectat cu noul coronavirus: „S-ar fi plâns că este răcit"

 

În schimb, în timpul anchetei epidemiologice derulate de autoritățile sanitare germane, un alt român, contact apropiat al bărbatului care a murit de COVID-19 a fost depistat și el pozitiv. „Aceasta și toate persoanele cu care a fost în contact au fost imediat izolate și sunt monitorizate de autoritatea sanitară", se arată în comunicatul de presă, inforemază taz.de.

Din verificările de până acum rezultă că ferma din Baden-Württemberg, raionul Freiburg, pentru care lucra românul răpus de coronavirus, respectă reglementările referitoare la angajarea muncitorilor sezonieri. Astfel, culegătorii români locuiesc aici în spații de cazare în care pot sta între una și patru persoane din aceeași familie. Aceștia nu au părăsit ferma de când au ajuns, având aici posibilitatea de a lua masa și de a-și face cumpărăturile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel