Germania fierbe. Organizațiile extremiste anunță un nou miting de tipul "Chemnitz"

Narcis Popa |
Data publicării:

 Un purtător de cuvânt al poliţiei germane a anunţat joi că organizaţii de extrema dreaptă reunite sub denumirea Zukunft Heimat (Viitoarea Patrie) vor organiza duminică un miting în oraşul Köthen, din landul Saxonia-Anhalt, aceasta fiind cea mai recentă manifestaţie dintr-o serie de proteste împotriva imigranţilor din ţară, relatează dpa. 

Potrivit anchetatorilor, un bărbat german, în vârstă de 22 de ani, a murit duminică noaptea după ce a intervenit într-o dispută între cetăţeni afgani. Rezultatele autopsiei cetăţeanului german au arătat că acesta a suferit un atac de cord. 

Într-un discurs rostit miercuri în parlamentul german, cancelarul Angela Merkel a condamnat atacurile xenofobe şi utilizarea sloganurilor naziste, după cele mai violente demonstraţii ale extremei drepte din ultimele decenii, incidente care au indicat existenţa unor divizări profunde în ţară. 

Manifestaţii ale extremei drepte care au avut loc recent în oraşul Chemnitz (estul Germaniei) au readus în actualitate dezbaterea privind decizia cancelarului Angela Merkel de a deschide graniţele ţării pentru mai mult de un milion de migranţi în 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel