Germania. Familie de români, amendă de mii de euro la întoarcerea din România: Nu știau de pandemie

Germania. Autocar cu români, oprit la un punct de control. Un conațional a fost dat jos imediat și dus la închisoare
Germania. Autocar cu români, oprit la un punct de control. Un conațional a fost dat jos imediat și dus la închisoare

O familie, formată din 7 români, a fost oprita de un echipaj de poliție de frontieră. Cei șapte români s-au ales cu o amendă de ordinul miilor de euro, după ce nu au putut prezenta nici formularul de înregistrare a intrării pe teritoriul țării și nici un certificat de vaccinare, de convalescență sau de testare Corona.

Duminică, 24.10.2021, ofițerii poliției de frontieră Simbach au desfășurat controale intensificate pe șoseaua federală B12, printre altele pentru a monitoriza reglementările de intrare în țară, privind noile regulamente în materie de combatere a noului coronavirus.

În jurul orei 15.45, un autoturism înmatriculat în Germania, din Renania de Nord-Westfalia, a fost supus unui control. Șoferul, un român în vârstă de 39 de ani, și soția acestuia, în vârstă de 32 de ani, au declarat că se întorceau dintr-o vacanță de două săptămâni în România. În plus, în vehicul se mai aflau cei patru copii minori și tatăl șoferului, în vârstă de 63 de ani.

Întrucât România este clasificată ca zonă de risc ridicat, începând cu data de 03.10.2021, li s-a cerut să predea formularul de înregistrare a intrării și un certificat de vaccinare, de convalescență sau de testare Corona. Întrucât nu au putut prezenta nici declarația de intrare, nici certificatul de testare, ofițerii i-au instruit și interogat pe cei trei adulți și pe fiul de 16 ani ca persoane suspecte de o infracțiune administrativă în temeiul Ordonanței privind măsurile de combatere a pandemiei de Coronavirus, coroborată cu Legea privind protecția împotriva infecțiilor.

După o informare detaliată cu privire la îndatoririle pe care le aveau la întoarcerea în Germania, li s-a permis să își continue călătoria. Familia de români va primi în viitorul apropiat o amendă de valoare considerabilă, de ordinul miilor de euro.

Din 3 octombrie, utoritățile germane au revizuit condițiile de intrare a românilor în Republica Federală Germania, în contextul pandemiei de COVID-19.

 

Condițiile de intrare a românilor în Germania, revizuite

 

România a fost inclusă în lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat, iar persoanele care sosesc din România pot intra pe teritoriul Republicii Federale Germania, în următoarele condiții:

 

1. Prezentarea unuia dintre următoarele 3 documente:

• document care atestă rezultatul negativ al testării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Sunt acceptate testele tip PCR (efectuate cu maximum 72 ore anterior sosirii) și cele antigen (efectuate cu maximum 48 ore anterior sosirii). Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptați de la testarea pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2;

• document care atestă efectuarea schemei complete a vaccinării împotriva COVID-19, cu unul dintre vaccinurile omologate la nivelul UE, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la administrarea rapelului sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică). Nu este obligatorie prezentarea certificatului verde;

• document care atestă trecerea prin boală (infectarea cu virusul SARS-COV-2). Acesta trebuie să fi fost emis de către un laborator medical, într-o perioadă cuprinsă între cel puțin 28 zile și cel mult 6 luni anterior intrării pe teritoriul Republicii Federale Germania. Este admisă și prezentarea cumulativă a documentului care atestă trecerea prin boală, împreună cu cel care atestă vaccinarea cu cel puțin o doză a unui vaccin omologat la nivelul Uniunii Europene.

Documentele menționate anterior trebuie redactate într-una dintre limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă și pot fi prezentate în format fizic sau electronic.

2. Înregistrarea, anterior deplasării, prin intermediul platformei https://einreiseanmeldung.de. Această obligație este valabilă și pentru persoanele care s-au aflat pe teritoriul României în ultimele 10 zile anterior deplasării. În situații excepționale, atunci când nu este posibilă înregistrarea online prin intermediul portalului, pasagerii trebuie să completeze înregistrarea pe suport de hârtie.

Persoanele care prezintă la intrarea pe teritoriul Republicii Federale Germania numai documentul care atestă un rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 vor intra în carantină pentru o perioadă de 10 zile și au obligația, imediat după sosire, de a se deplasa direct spre locuință. Măsura carantinei poate fi încheiată anticipat, după o perioadă de cel puțin 5 zile, dacă persoana în cauză a efectuat un nou test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, al cărui rezultat este negativ. Copiii cu vârsta de până la 12 ani au obligația de a rămâne în carantină 5 zile de la intrarea pe teritoriul Republicii Federale Germania.

În cazul persoanelor care dețin un document care atestă efectuarea schemei complete a vaccinării împotriva COVID-19 sau un document care atestă trecerea prin boală și, din orice motiv, nu îl pot înregistra pe platforma menționată sau prezenta la momentul intrării, sunt obligate să intre în carantină. Carantina poate fi întreruptă dacă persoana în cauză transmite, prin intermediul platformei https://einreiseanmeldung.de, documentul care confirmă vaccinarea sau trecerea prin boală.

Excepții

 

Sunt exceptate de la măsura înregistrării anterioare pe platforma https://einreiseanmeldung.de și de la măsura carantinei obligatorii, în principal, următoarele categorii de persoane:

• persoanele aflate în tranzit;

• lucrătorii din domeniul transporturilor;

• membrii ai delegațiilor oficiale;

• persoanele care se deplasează în Republica Federală Germania pentru a fi tratați pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;

• persoanele care au petrecut mai puțin de 24 de ore într-o zonă cu risc ridicat sau într-o zonă cu variante de virus (www.rki.de – zone de risc) sau intră în Republica Federală Germania pentru mai puțin de 24 de ore sub regimul traficului de frontieră, precum și lucrătorii transfrontalieri etc.;

• persoanele care călătoresc pentru sejururi mai mici de 72 ore, pentru a vizita rude de gradul I.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy