Germania dă liber la arestări. Polițistul poate reține pe oricine 30 de zile, fără mandat

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

O lege controversată a intrat în vigoare în Germania. Potrivit lui Erich Mocanu, fondatorul organizației AEBS cu activitate în Germania și Austria, care a consultat textul de lege, de acum înainte polițistul german va avea puteri deosebit de mari: el va putea decide chiar și o reținere pentru 30 de zile. 

"Germania atacă de fiecare data când are ocazia, România.

Dar în schimb, cel mai bogat județ/land din Germania a votat legea Statului POLIȚIENESC cu toate că mulți dintre polițiștii bavarezi nu au fost de acord cu această lege, ce le dă mult mai multă putere decizională.

Pe 25 mai odată cu intrarea în vigoare a legii europene GDPR a intrat în vigoare și legea PAG (Polizeiaufgabegesetz) care dă posibilitatea că orice persoană considerată suspectă de o anumită faptă (chiar dacă nu a fost comisă acum, dar există posibilitatea de a fi infăptuită), să poate fi arestată pe o durată de până la 30 de zile fără să fie dusă în fața judecătorului.

Ba chiar mai mult, opoziția, ong-urile și mulți experți juriști spun, că această lege ia răspunderea de la judecători și procurori și o dă polițiștilor. 

Ghinionul locuitorilor Bavarezi este, că parlamentul Bavarez este condus de CSU (Uniunea Creștin Social din Bayern) ce deține majoritatea de locuri și anume 101. Opoziția, cei de la SPD (Social Democrați) dețin 42 de locuri, independenții -19 și Verzii- 18 locuri.

Cu toate că toți din opoziție au fost contra acestei modificări de lege, pe data de 15 mai a fost votată," se arată în mesajul lui Erich Mocanu.

Pentru cunoscătorii de limbă germană, dezbaterea poate fi văzută aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel