Germania: Curtea de Justiție a UE decide azi LEGALITATEA cotizației radio-TV

Narcis Popa |
Data publicării:

Curtea de Justiție a UE va hotărî astăzi legalitatea cotizației Radio-TV. Autoritatea UE va decide dacă legea din Germania încalcă normele Uniunii Europene: Dosar C-492/17, relatează noul partid din Germania înființat de români, Liga Plus.

"Actual, fiecare imobil sau apartament trebuie sa plătească lunar 17,5 € pentru Radio-TV național, indiferent dacă au sau Nu radio sau televizor. Doar in anul 2017 s-au încasat peste opt miliarde de euro.

Din acești opt miliarde (8.000.000.000), 40% au mers către realizarea emisiunilor si restul in salarii si asigurarea de Pensionare a angajaților.

Șefii canalelor de televiziune au salarii mai mari ca si Președintele si Cancelarul Germaniei împreuna. 

Aceasta Hotărâre ce va fii data de Curtea de Justiție a UE (curia) este ultima instanța posibilă unde se poate contesta Acordul de Radiodifuziune încheiat de Prefecții Landurilor din Germania. Trebuie sa menționam, ca nu este o lege trecuta prin Parlament, ci un Contract.

Mai trebuie menționat ca majoritatea politicienilor care au semnat acest Contract „Rundfunkstaatsvertrag" sunt membri in Consiliul central al Posturilor de Televiziune, si daca nu ar fii semnat acest contract erau dați afara din sistem si nici nu mai ajungeau in Politica pe posturile care le dețin," informează reprezentanții partidului Liga Plus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel