Germania. Atacatorul care a ucis, în iunie, 3 persoane și a rănit alte 6, trimis la un spital psihiatric

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Autorul atacului, din luna iunie, din Würzburg, în care trei femei au murit înjunghiate, iar alte șase persoane, rănite, a fost trimis la un spital spihiatric, au spus anchetatorii germani, relatează Euronews.

Experții au stabilit că somalezul, în vârstă de 24 de ani, ar putea să nu fie tras la răspundere pentru acțiunile sale. Suspectul a fost împușcat în picior de poliție și arestat, după ce a ucis trei femei și rănit alte șase persoane, inclusiv un copil de 11 ani, pe data de 25 iunie în timpul unui atac în fața unui magazin din Wurzburg.

Atac cu cuţitul Germania. Trei oameni ucişi pe stradă, alţi şase sunt răniţi - VIDEO

După atac, anchetatorii au declarat că motivul agtactului ar fi o cauză extremistă, deoarece martorii au povestit că bărbatul a strigat de două ori „Allah akbar” și s-a referit la „jihad” după arestarea sa. Poliția și procurorii din München au declarat, marți, că nu au găsit materiale de propagandă sau extremiste după analizarea telefoanelor sale.

Germania. Două persoane, rănite într-un atac cu armă albă

Nu au existat indicii că ar mai fi fost cineva implicat sau ar fi știut despre atac, au adăugat ei. Experții în deradicalizare și islam încă evaluează „dacă și în ce măsură convingerile religioase ale suspectului ar fi putut juca un rol” în atac, se arată într-o declarație.

Suspectul a fost dus la închisoare, dar o instanță locală a dispus săptămâna trecută să fie mutat provizoriu la un spital de psihiatrie, după o evaluare a experților. Atacatorul a fost internat, marți, în spital și un raport de expertiză final "va dura ceva timp", au spus anchetatorii.

 

Cine este atacatorul

 

Autorul atacului comis în oraşul german Würzburg suferă de afecţiuni psihice, a declarat, vineri seară, ministrul de Interne din landul Bavaria, Joachim Herrmann.

"Este vorba de un cetăţean somalez care locuieşte în Würzburg din anul 2015. Era în atenţia poliţiei şi a fost internat în trecut în mod forţat într-o clinică psihiatrică", a declarat Joachim Herrmann, conform publicaţiei Bild.

"Este foarte clar că nu există alţi atacatori", a precizat ministrul de Interne din landul Bavaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel