Germania. ALERTĂ! Toate zborurile cu plecare din Frankfurt, ANULATE

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Traficul aerian din Germania va fi perturbat, din nou, marţi, 15 ianuarie, din cauza grevei personalului de securitate care va afecta aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din Germania, a anunţat vineri sindicatul Verdi, transmite AFP. 

Un purtător de cuvânt al sindicatului a precizat că greva va începe marţi la ora 02:00 (01.00 GMT) şi va continua până la ora locală 20.00 (19.00 GMT). "Nu este exclus ca şi alte aeroporturi să se alăture mişcării de protest", a avertizat sindicatul Verdi. 

"Pasagerii cu un zbor cu plecarea de pe aeroportul Frankfurt nu vor avea posibilitatea de a ajunge la avion. Cerem acestor pasageri să nu se deplaseze la aeroport", a informat într-un comunicat conducerea celui de-al patrulea mare aeroport european. De asemenea, sunt aşteptate perturbări în ceea ce priveşte transferurile şi zborurile cu aterizarea pe aeroportul din Frankfurt, a adăugat conducerea aeroportului, fără a oferi alte precizări. 

Mai multe greve de avertisment au avut loc în ultima săptămână la cele două aeroporturi din Berlin, Tegel şi Schoenefeld, precum şi la aeroporturile din Düsseldorf, Koln-Bonn şi Stuttgart, antrenând anularea mai multor sute de zboruri. 

Sindicatul Verdi, care reprezintă 23.000 de agenţi de securitate aeroportuară, doreşte introducerea unui salariu minim orar de 20 de euro, faţă de nivelul actual de 17 euro. În schimb, Asociaţia Federală a Companiilor de Securitate Aeriană din Germania (BDLS) a propus o creştere a salariului orar cuprinsă între 2 şi 8,1%. 

Următoarea rundă de negocieri între sindicatul Verdi şi BDLS este prevăzută pentru 23 ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel