Germania. Acuzaţii la adresa organelor de securitate: "Sunt rasiste instituţional"

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Cancelarul german Angela Merkel prezidează luni la Berlin un summit al integrării, care are pe agenda de discuţii problema rasismului instituţional în rândul autorităţilor de securitate şi anchetă, transmite dpa.

"Violenţa de extremă dreapta nu reprezintă o excepţie, ci este mai curând expresia unei probleme mai ample a rasismului în societate", a declarat înaintea summitului Deniz Nergiz, directoarea Consiliului federal pentru imigraţie şi integrare (BZI).

Citeşte şi: Germania. Lupta unei românce pentru drepturile copiilor săi: "Mi-au spus că dacă nu avortez..."

Rasismul instituţional în rândurile autorităţilor de securitate şi anchetă din Germania stă în calea anchetării riguroase a infracţiunilor comise de extremişti de dreapta, a subliniat ea.

Acest rasism cuprinde "prejudecăţi înrădăcinate structural, practici cotidiene discriminatorii şi moduri de gândire rasiste", a adăugat Nergiz.

Citeşte şi: Germania. Româncă agresată de poliţie după ce fiul ei minor a fost bătut de soţul german: "L-au adus cu cătuşe" - VIDEO

În fruntea agendei celui de-al 11-lea summit al integrării de la Berlin se află aşa-zisa etapă dinaintea migrării, în care cei care au intenţia de a migra în Germania sunt consiliaţi astfel încât să nu aibă aşteptări lipsite de realism, menţionează dpa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel