Bilanț coronavirus Germania, 19 august. Cel mai mare bilanţ zilnic după luna mai

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Germania a înregistrat 1510 noi cazuri de infectare cu coronavirus în 24 de ore. Aşadar cel mai mare bilanţ, zilnic din mai - până acum.

Şi Grecia cu aproape 270 suplimentare a atins un record. Pe de altă parte în Franţa purtarea măştii va fi, obligatorie de la 1 septembrie şi la locul de muncă.

Până atunci însă mii de oameni mai toţi fără mască au petrecut frenetic după ce echipa de fotbal Paris- Saint Germain a ajuns în finala Champions League.

Cui să-i mai pese de distanţare fizică, de măsuri de protecţie, când bucuria e atât de mare? La Paris, fanii echipei de fotbal PSG au scandat, au cântat şi s-au îmbrăţişat salutând ajungerea favoriţilor în finala Champion League, după victoria de aseară, din semifinale - 3-0 cu germanii de la Leipzig. Foarte puţini purtau şi măşti.

Mii de francezi s-au adunat în jurul stadionului campioanei Franţei, Parc de Princes, după ce se înghesuiseră în baruri şi pe terase ca să urmărească meciul.

 

Numărul cazurilor de infectare continua să crească în ţările Europei occidentale

 

Adunările cu multe persoane sunt interzise şi în Anglia. Însă într-o casă din Manchester a fost o petrecere la care au luat parte cel puţin 200 de oameni, în week-end, sâmbătă noaptea. Se vede cât de mulţi au fost în imaginile filmate în infraroşu dintr-un elicopter al poliţiei. Unii dintre petrecăreţi chiar se căţărau peste gard ca să intre înăuntru. Când poliţiştii au intervenit, au fost întâmpinaţi cu un bombardament de obiecte improvizate. O tânără de 27 de ani, care ar fi organizatoarea petrecerii, scapată de sub control, a fost amendată cu echivalentul a câteva sute de euro.

Între timp, numărul cazurilor de infectare continua să crească în ţările Europei occidentale.

Angela Merkel: ”Dacă numărul de noi infecţii nu scade, sau dacă va creşte şi mai mult, autorităţile landurilor trebuie să ia toate măsurile necesare. În orice caz, din punctul meu de vedere, în acest moment nu putem continua cu noi măsuri de relaxare”.

Germania a înregistrat 1510 noi cazuri în 24 de ore - un nedorit record cotidian, la care nu s-a mai ajuns din luna mai.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel