George Simion îl acuză pe Marcel Ciolacu și PSD că încearcă să scoată AUR în afara legii 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
George Simion la sediul PSD
George Simion la sediul PSD

George Simion îl acuză pe Marcel Ciolacu de faptul că pregătește terenul pentru scoaterea partidului AUR în afara legii. 

Marcel Ciolacu a vorbit duminică seara despre documentele pe care le-a primit din Ucraina si Moldova, referitoare la motivele pentru care George Simion are interdicție de a intra în acest două țări. Președintele AUR spune că se încearcă acum construirea unui fir narativ care să dea o aparență legală interzicerii partidului său în România. 

"Aseară, Ciolacu a făcut ce ştie el mai bine: a minţit cu neruşinare poporul român. (...) Premierul ţării a reciclat subiectul documentelor primite de la Ucraina şi Moldova în ceea ce priveşte interdicţia mea de a intra în aceste două state. De ce a făcut acest lucru? Pentru că, în disperarea lui, Marcel ştie că pierde.

Aşa că face tot posibilul acum pentru a scoate AUR în afara legii. Au existat destule semnale publice în ultima vreme în această privinţă. Fie că vorbim de declaraţiile fantasmagorice ale lui Pricopie, de chiţăielile penibile ale fraţilor Muraru sau de perlele lui Marcel, toate aceste atacuri la adresa mea şi la adresa AUR au avut ca scop construirea unui şir narativ pentru a manipula opinia publică, pentru a pregăti terenul în vederea eliminării mele din competiţie", se arată, într-un comunicat al AUR transmis luni, semnat de Simion. 

Nu este însă singura mișcare de acest gen: Alianța formată din USR, PMP și Forța Dreptei a fost blocată la Biroul Electoral Central, tot ca urmare a unei solicitări venite din partea PSD. Astfel, în acest moment, cele trei partide politice sunt practic obligate să meargă cu candidați proprii la alegeri. USR a contestat însă decizia Biroului Electoral Central la Înalta Curte de Casație și Justitție, iar un răspuns va veni în maximum 24 de ore. 

Problemele lui George Simion în Republica Moldova

 

George Simion a fondat cu peste 10 ani în urmă platforma "Acțiunea 2012" care susținea unirea Basarabiei cu România. Acțiunea a strâns zeci, poate chiar sute de susținători care participau la marșuri atât în România cât și în Republica Moldova. De câteva ori, manifestațiile au degenerat în lupte cu forțele de ordine, astfel că Republica Moldova a luat decizia de a-l declara pe Simion persona non grata. Chiar și după ce a ajuns parlamentar, Simion a mai încercat intrarea în Republica Moldova, doar că statutul de diplomat nu i-a conferit dreptul de a pătrunde pe teritoriul țării vecine în condițiile în care anterior i-a fost anulat acest drept. Simion, adeptul filmărilor de tip "selfie" s-a filmat în aeroportul din Chișinău, după ce i-a fost refuzat accesul în țară. A așteptat avionul de revenire în România timp de mai multe ore, perioadă în care a intrat live pe Tik Tok și a răspuns întrebărilor urmăritorilor săi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel