George Buhnici, jefuit în Barcelona: "Poliția de aici freacă duda". Sfaturi pentru românii care pățesc la fel

Liviu Ludovic |
Data publicării:
George Buhnici, sfaturi pentru cei care sunt jefuiți în Barcelona
George Buhnici, sfaturi pentru cei care sunt jefuiți în Barcelona

George Buhnici oferă sfaturi celor care calătoresc în Barcelona și sunt prădați de hoti. El spune că a fost jefuit de două ori, în trecut, în celebrul oraș spaniol.

George Buhnici a postat un clip pe TikTok în care atrage atenția asupra unei probleme persistente în Barcelona, și anume numărul mare de tâlhaii și ineficiența poliției locale în gestionarea acestor cazuri. Chiar el însuși a fost jefuit de două ori.

"Să fii jefuit în Barcelona este aproape o certitudine. Din păcate, problema s-a agravat în ultimii ani. Și eu am fost jefuit de două ori aici, mai demult. Un coleg a fost jefuit acum doi ani. Iar astăzi stăteam de vorbă cu un tip din Singapore care îmi zicea că i s-au furat 800 de euro. De unde credeți? Din seiful din camera de hotel din Barcelona.

Se fură foarte mult aici. Este plin de oameni, plin de turiști, e un magnet orașul. Și e până la un punct normal să se întâmple. Dar cu toate astea se întâmplă de prea multă vreme, iar autoritățile nu i-au măsuri. Și tocmai de aceea, pentru că ți-am zis că probabilitatea este foarte ridicată, ca la un moment dat, poate și tu să o pățești dacă vei călători în Barcelona, am o rugăminte la tine. Ia toate măsurile de prevedere, încuie lucrurile, nu te afișa cu obiecte scumpe, știi toată treaba asta", spune Buhnici în clip.

Buhnici spune că poliția din Barcelona "freacă duda"

 

George Buhnici îi îndeamnă pe cei care cad victime hoților din Barcelona să meargă la poliție, despre care spune că "freacă duda"

"Însă, dacă cumva o să ai ghinionul să fii furat, jefuit, sau să pățești ceva cu hoți sau infractori în Barcelona, promite-mi că ții minte chestia asta. Te vei duce la poliție sau la Mosos de Squadra și nu pleci de acolo până nu îți dau hârtie la mână că ai fost furat. Să zic de ce. Am vorbit cu un amic din poliție care a avut legătură cu spaniolii și aceștia nu raportează infracțiunile. Chestia asta durează de atât de mult timp pentru că pur și simplu polițiștii de aici freacă duda, ca să nu aș vrea să cred că sunt în complicitate cu hoții, și nu vor lua măsuri și nu vor face nimic pentru turiști.

Câtă vreme turiștii nu se plâng, mulți dintre ei nici nu se mai duc la poliție, pentru că se așteaptă să fie pierdere de vreme. Li s-a dus vestea polițiștilor de aici și nu fac nimic ca să recupereze banii furați, după care dacă chiar te duci, o să tragă de timp. Și am văzut asta întâmplându-se de foarte multe ori. În cazul colegului meu care a pățit-o, am insistat să nu plece din secția de poliție până nu a primit hârtie la mână că s-a întâmplat. E foarte important să facem fiecare dintre noi chestia asta, spuneți-le și cunoscuților, pentru că dacă aceste furturi nu sunt raportate și nu primești hârtie la mână de la poliție, nu intră în statistică.

Dacă nu intră în statistică, polițiștii pot spune că treaba e bună pe aici și o să o arde aiurea în continuare. Și acum, dacă chestia asta se aplică în Barcelona, eu zic să o aplicăm și în București. Și oriunde se întâmplă. E de datoria fiecăruia dintre noi să ceară autorităților să-și facă treaba, nu doar în România, că leneș există peste tot în lume.

Și cum sunt foarte mulți români care o pățesc și în Barcelona, dar și în Roma, dar și în Genoa sau în alte locuri, ar trebui să ne cerem drepturile", mai spune Buhnici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel