General ucrainean: Soldaților ruși capturați li s-a permis să-și sune părinții

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Generalul-maior ucrainean Boris Kremenetski a declarat sâmbătă reporterilor de la Washington că Ucraina a capturat aproximativ 200 de soldați ruși care erau "prost echipați", scrie CNN.

„Am capturat în jur de 200 de soldați ruși, unii dintre ei în vârstă de 19 ani, deloc antrenați, prost echipați. Îi tratăm conform Convenției de la Geneva, conform dreptului umanitar internațional", a declarat Kremenetski, care este oficial al Ambasadei Ucrainei în SUA.

CNN nu a reușit să verifice în mod independent afirmațiile generalului.

El a mai spus că soldaților li s-a permis "să își sune părinții" și că li s-a dat mâncare și apă. Kremenetski a declarat că lucrează îndeaproape cu Pentagonul, și că Ucraina are încă nevoie de mai mult sprijin cu ajutor militar.

„Există o listă de cerințe cruciale și încă avem nevoie de mai multe capacități. Pot să vă asigur că ceea ce am primit deja a fost folosit în mod corespunzător", a spus el, potrivit Mediafax.

Circa 100.000 de militari ruşi sunt la ora actuală pe teritoriul Ucrainei

 

Potrivit preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, circa 100.000 de militari ruşi sunt la ora actuală pe teritoriul Ucrainei, a cărei armată a opus până în prezent o rezistenţă puternică forţelor ruse.

Acestea din urmă atacă pe mai multe direcţii şi au cucerit unele zone ale ţării, mai ales în sud şi est, dar asaltul aşteptat asupra capitalei Kiev încă nu a avut loc, fiind însă înregistrate în timpul nopţii atacuri cu rachete asupra oraşului şi schimburi de focuri.

Rusia a angajat în această invazie peste 50% din forţele masate anterior la frontiera ucraineană, a declarat la rândul său un responsabil al Pentagonului.

„Continuăm să vedem semne ale unei rezistenţe ucrainene viabile. Credem că ruşii sunt tot mai frustraţi de pierderea lor de elan în ultimele 24 de ore, mai ales în nordul Ucrainei”, mai ales că sâmbătă forţele ruse au fost încetinite în ofensiva lor şi nu au reuşit să preia controlul asupra niciunui oraş ucrainean şi nu au câştigat nici controlul asupra spaţiului aerian, ceea ce le îngreunează ofensiva la sol pentru că trupele terestre ruse nu pot fi sigure de sprijinul aviaţiei, a rezumat situaţia acest responsabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel