Gelu Oltean, fostul şef al serviciului secret al Ministerului de Interne, rămâne în arest

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Tribunalul Brașov a prelungit mandatul de arestare pe numele lui Gelu Oltean, fostul şef al serviciului secret al Ministerului de Interne. Magistrații au prleungit și mandatele emise pe numele concubinei sale şi pe al cetăţeanului britanic implicați în dosarul "Ayahuasca". 

"Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Serviciul Teritorial Braşov şi în consecinţă (...) dispune prelungirea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14 ianuarie 2020 şi până la data de 12 februarie 2020, a inculpaţilor", se arată în sentința Tribunalul Brașov, potrivit Mediafax.

A fost prelungit atât mandatul emis pe numele lui Gelu Oltean, fostul şef al serviciului secret al Ministerului de Interne, cât și cel emis pe numele concubinei sale şi pe al cetăţeanului britanic implicați.

Gelu Oltean, fost şef al DIPI, concubina sa şi un cetăţean britanic au fost arestaţi în decembrie, pentru 30 de zile în dosarul de trafic de droguri instrumentat de DIICOT Braşov. Cei trei ar fi organizat diferite reuniuni pentru consum de droguri.

„Aceştia organizau într-o casă din judeţul Dâmboviţa reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce contine Ayahuasca", potrivit procurorilor DIICOT.

Petrecerile la care se consumau droguri erau organizate într-o casă din Dâmbovița

 

Practic, cele 3 persoane sunt acuzate că organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conține Ayahuasca. Persoana-cheie care organiza aceste întâlniri este chiar Gelu Oltean, fost șef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) din Ministerul Afacerilor Interne.

Anchetatorii au ajuns să facă cercetări în acest caz după ce un cetățean britanic a anunțat că urmează să coordoneze în România, în perioada 13-15 decembrie 2019, împreună cu iubita lui Olteanu, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ayahuasca. Aceasta este cunoscută ca o băutură tradițională folosită de triburi amerindiene care are ca bază un drog halucinogen de mare risc.

Bărbatul își promova evenimentele de acest fel prin intermediul unui website, folosind ca acoperire o firmă de turism, înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man, situată în Marea Irlandei. Înscrierea participanților se făcea prin completarea mai multor date personale pe respectivul site și ulterior prin condiţionarea participării de o recomandare transmisă prin email de un alt participant la un eveniment anterior. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că cele două companii organizează retreat-uri care au fost interzise de comunitatea internaţională deoarece pun în pericol vieţile participanţilor, iar substanţele halucinogene folosite sunt interzise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel