Gabriela Firea se dezlănţuie: "Va fi cutremur politic! Da, mă autodenunţ!"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că va organiza o conferință de presă în care va răspunde „aberațiilor” transmise de ministrul de Finanțe, ea spunând că a „folosit bugetul Capitalei pentru oameni - ceea ce dumnealui numește în scop electoral”.

„Da, mă autodenunț: am folosit bugetul Capitalei pentru oameni - ceea ce dumnealui numește în “scop electoral”. Da, recunosc: am alocat resurse cu nemiluita pentru spitale, cumpărarea de noi autobuze, ambulanțe, lărgirea de artere, modernizarea țevilor de termoficare, consolidarea clădirilor cu bulină, sprijin financiar pentru persoane cu dizabilități, femei însărcinate, nou născuți, familii monoparentale, tratamente FIV - proiecte în premieră -, recuperarea parcurilor, a spațiilor verzi, plus subvențiile la transport și energie termică”, scrie, sâmbătă, Gabriela Firea, pe Facebook.

 

Gabriela Firea: Va fi cutremur politic!

 

Primarul general mai spune că a tăiat robinetul „firmelor căpușă abonate ani de-a rândul la bugetul Capitalei”, cele mai multe ale unor membri, simpatizanți sau sponsori ai PDL-PNL.

„De asta țipă toți acum, în campanie! Vor din nou unul de-al lor la Primărie, să facă ce știu ei mai bine! Mult pentru afacerile lor, puțin pentru cetățeni! Companiile municipale care sunt și rămân ale cetățenilor nu sunt bune, pentru că fac treaba de calitate și economii la buget! Să vină din nou căpușele lor, să se mufeze la banii bucureștenilor! Tehnic, voi organiza o conferință de presă și voi răspunde punctual aberațiilor transmise de ministrul de finanțe - primul speculant pe curs al țării! Inclusiv cât avem cu toții de plătit, de pe urmă împrumuturilor și a deciziilor controversate privind retrocedari în parcuri ale unor primari de dreapta!”, afirmă Firea.

Edilul Capitalei spune că îl invită pe Cîțu să spună în fața bucureștenilor de ce a tăiat de la 55 la 50% cota pentru anul acesta, alocată Primăriei Generale inițial, știind din că banii vor fi insuficienți pentru nevoile Capitalei.

„În condițiile în care Bucureștiul contribuie cu 25% la PIB-ul României iar PMB primește un infim procent de 0,6, fiind singură primărie din țară care nu este lăsată să colecteze impozite locale. Va urmă! Va fi cutremur politic!”, conchide sursa citată.

 

Florin Cîţu: Bugetul PMB folosit de primarul general în scop electoral!

 

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a afirmat, sâmbătă, că Primăria București a direcționat la cheltuielile de personal 1,5 miliarde de lei, în 2019, primarul general, Gabriela Firea, împrumutându-se cu 460 de milioane, pentru o perioadă de 20 de ani, pentru subvențiile la energie termică.

„Bugetul PMB folosit de primarul general în scop electoral! Astăzi este un moment bun să aflați cum au fost cheltuiți banii dumneavoastră de Gabriela Firea. PMB a avut un buget anual în medie de 5.8 miliarde lei în perioada 2017-2019 versus 3.9 miliarde lei în 2016. Problema este ce s-a întâmplat cu banii. S-a dus această diferență în investiții? Evident că nu. Să vă arăt cum se căpușează un buget în interes personal de un primar general incompetent și iresponsabil”, scrie ministrul Finanțelor Publice, sâmbătă, într-o postare pe Facebook

Florin Cîțu precizează că în 2019 cheltuilelie de personal de la Primăria București au crescut de la 518.7 milioane în 2016, la 1,5 miliarde în 2019.

„Cheltuielile de personal au crescut de la 581.7 milioane lei în 2016 la 1.5 miliarde lei în 2019!!!Salariul mediu net s-a triplat și este aproape dublu față de salariul mediu net din sectorul privat. În perioada 2017-2019 PMB a cheltuit doar pe salarii 3.6 miliarde lei- creșteri salariale plus număr mult mai mare de angajați”, notează Florin Cîțu.

 

Florin Cîţu: Dacă vă întrebați cum apar sinecurile în economie, aveți aici răspunsul

 

Cîțu mai spune că între 80 și 90% din cheltuielile Primăriei se duc spre cheltuielile de personal.

„Celebrele companii înființate ilegal de primarul general și PSD plătesc doar salarii și atât- cheltuielile de personal reprezintă între 80% și 90% din totalul cheltuielilor. Dacă vă întrebați cum apar sinecurile în economie, aveți aici răspunsul. Este clar că doar evoluția cheltuielilor de personal arată că primarul general a folosit banii primăriei în scop electoral", se mai arată în postarea ministrului Finanțelor.

Ministrul Finanțelor mai transmite că în perioada 2017-2019, PMB a cheltuilt 845 de milioane de lei pe asistență socială, în contextul în care aceste cheltuieli sunt responasbilitatea primăriilor de sector.

„Dar dacă mai sunt și sceptici atunci să vă arăt ce s-a întâmplat cu cheltuielile cu asistența socială. Aici datele arată și mai clar că bugetul primăriei a fost folosit în interes personal și de partid. În 2016 PMB cheltuia 2.6 milioane lei iar în 2019 a cheltuit 420.5 milioane lei!!!! Vă rog sa recititi cifrele și să realizați diferența.Această evoluție a avut loc în condițiile în care cheluielile cu asistența socială sunt responsabilitatea sectoarelor. În perioada 2017-2019 PMB a cheltuit doar pe asistență socială 845 milioane lei”, mai spune Cîțu.

 

Florin Cîţu: PMB s-a împrumutat pe o perioadă de 20 de ani

 

Florin Cîțu mai adaugă faptul că Primări București s-a împrumutat de 460 de milioane de lei, pe o perioadă de 20 de ani pentru a plăti subvențiile la energie termică.

„Și în final, încă o decizie pentru care PMB trebuie să dea un răspuns bucureștenilor. Urgent! În 2019 PMB nu a mai avut bani să plătească subvenția pentru energie termică, deși o primește de la bugetul de stat. Astfel la jumătatea anului trecut primarul general ne-a dat dovada supremă a incompetenței și iresponsbilității și s-a împrumutat de 460 milioane lei pe 20 ani pentru a plăti subvenția pentru energie termică. Să fie mai clar, a îndatorat PMB pe 20 de ani pentru plata unor sume pe care le primește de la bugetul de stat oricum”, mai scrie Cîțu în postare.

În finalul postării, ministrul Finanțelor Publice o acuză pe Gabriela Firea că a folosit banii din bugetul PMB pentru interese personale și de partid.

„Când plătești lunar 125.4 milioane doar salarii și 32 milioane asistență socială (față de 72 milioane și 4 milioane în 2016) este clar că nu mai ai bani și de subvenție. Acest dezastru se intamplă în condițiile în care valoarea subvenției pentru energie termică a ramas aproape neschimbată. PMB a folosit aceeași formulă pe care au folosit-o guvernele PSD din ultimii trei ani. Nu există nicio diferență între Dragnea, Vâlcov, Teodorovici și Firea. Toți au folosit bugetele alimentate cu bani publici în interes personal și de partid”, a conchis ministrul Finanțelor Florin Cîțu.

sursa: mediafax

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel