Gabriela Firea, scandal în direct cu ministrul Economiei: "Cer demisia!"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut, sâmbătă, demisia ministrului interimar al Mediului, Costel Alexe, pe care l-a acuzat că îi protejează pe adevărații vinovați pentru poluarea excesivă din București de duminică noaptea. În emisiune a intervenit și ministrul Economiei, Virgil Popescu.

"Eu îi cer demisia domnului Alexe pentru minciunile pe care le spune în fiecare zi. El este în campanie electorală pentru CJ Iași și este extrem de supărat pe colegii săi că nu l-au lăsat să candideze la Primăria Iași și au preferat să-l susțină pe actualul primar, domnul Chirica", a declarat Firea într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Reacția edilului vine după ce ministrul interimar al Mediului a declarat sâmbătă că Primăria Capitalei este vinovată de nivelul ridicat de poluare din București, deoarece nu implementează Planul Integrat de Calitate a Aerului.

"Domnul ministru îi terorizează pe bucureșteni"

 

„Ca să-și facă campanie electorală la Iași, domnul ministru îi terorizează pe bucureșteni! Domnul ministru avea raportul pentru poluarea de duminică spre luni. A trecut la secret acele documente pentru a nu fi văzute de jurnaliști, de toți bucureștenii. Pe cine protejează domnul Alexe? Vă spun eu pe cine protejează și îmi asum ceea ce spun! Domnul Alexe îl protejează pe colegul său de partid Virgil Popescu, pentru că poluarea de duminică spre luni a fost cauzată de CET Grozăvești!

Vreau să vă spun că toate CET-urile din București sunt extrem de poluante. Ei folosesc păcură în perioada în care sunt -10 grade, dar au vrut să scape de ea. Inițial au încercat să acopere această mizerie pe care au făcut-o și au zis că n-au ars păcura. Ulterior, ministrul Virgil Popescu, pentru că noi aveam documentele, a fost nevoit să recunoască că poluarea vine de la CET Grozăvești și CET Progresul", a mai spus primarul general, potrivit Mediafax.

Virgil Popescu a intervenit pentru a dezminți informația

 

"Este exclus ca din cauza consumului de păcură de la CET-urile din Bucureşti să fi crescut poluarea în Capitală cu 100%. În această perioadă, la CET-uri s-a folosit doar 1,2% păcură, iar săptămâna trecută a fost control de la Garda de Mediu şi s-a arătat că nu au fost depăşite limitele de poluare admise.Poluarea a fost în zona Barbu Văcărescu, iar CET Grozăveşti este în cu totul altă parte", s-a apărat ministrul Economiei la Antena 3, după ce Gabriela Firea a susținut că poluarea de duminică spre luni a fost cauzată de CET Grozăvești.

„Dumneavoastră vă folosiţi de orice intervenţie publică pentru a mă ataca, dar folosiţi informaţii inexacte. În ceea ce priveşte CET-urile (...) domnul ministru invocă media de 1,2% şi este corect, dar ceea ce nu ne spune dumnealui este faptul că poluarea este datorată faptului că s-a ars o mare cantitate de păcură într-un timp foarte scurt", i-a dat replica edilul Capitalei, ministrului, în cadrul aceleiași emisiuni televizate.

Costel Alexe a anunțat, sâmbătă, că Primăria Capitalei și primăriile de sector din București au fost amendate de inspectorii Gărzii de Mediu cu 75.000 de lei pentru că nu au implementat corect măsurile pe care și le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel