Gabriela Firea, despre candidatul la prezidențiale: "E un scenariu secundar. Nu e de dorit pentru o formațiune politică importantă"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Gabriela Firea spune că ar fi bine ca PSD să aibă un candidat la prezidențiale din interiorul partidului. Primarul Capitalei consideră că susținerea unui candidat din afara partidului  este "un plan secundar" și nu este de dorit pentru "o formațiune politică importantă a țării". 

"Firesc ar fi să se găsescă un candidat din interiorul partidului. Firesc ar fi ca toată cercetare stiințifică ce demarează în perioada următoare să îi măsoare pe principalii lideri ai partidului și să stabilească o ierarhie. Bineînțeles, cei care vor fi în top trebuie să și dorească să candideze pentru că e posbil să fim puși în situația ca poate cei care sunt plasați cel mai bine să nu dorească să fie candidați pentru alegerile prezidențiale. În cazul în care nu se găsește persoana potrivită sau aceasta nu dorește să candideze, există la îndemână și perrsonalități independente care să fie preluate de partid, dar este un scenariu secundar, nu chiar de dorit pentru o formațiune politică importantă a țării", a declarat Gabriela Firea, la Digi24. 

Gabriela Firea spune că ea nu și-a dorit ca PSD să organizeze și alegeri, dar să și pregătească pentru o moțiune de cenzură.

"În susținerea afirmației mele că nu trebuie să ne grăbit în congresul de alegere al președintelui partiddului pentru că ne așteaptă un moment destul de dificil din punct de vedere politic, și anume moțiunea de cenzură. Cum putem noi să ne pregătim în paralel și pentru o moțiune de cenzură, astfel încât aceasta să nu treacă și Guvernul să rămână la Palatul Victoria, dar să organizăm și alegeri. Eu respect punctul de vedere al colegilor (...) Dacă am emoții? Eu știu că au mai fost niște guverne a căror premieri au adormit liniștiți că a doua zi nu se întâmplă nimic, iar la moțiune au picatt acele guverne. Domne ferește, sub nicio formă nu mi-aș dori să se întâmple acest lucru cu cabinetul Dăncilă, dar cred că trebuie să ne luăm măsuri. Tocmai de aceea am tras și eu (...) un semnal de alarmă în acest sens", a mai spus primarul Capitalei, la Digi24. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel