Furtuna tropicală Danielle se va transforma în primul uragan al sezonului - exact la timp pentru Ziua Muncii: Furtuna ar putea provoca rafale de 160 km/h

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Furtuna tropicală Danielle s-a format joi în Atlantic și este de așteptat să devină primul uragan al unui sezon neobișnuit de liniștit.

Meteorologii au anunțat că furtuna nu reprezintă în prezent o amenințare pentru niciun teritoriu.

La momentul redactării acestui articol, vânturile maxime susținute ale furtunii se apropiau de 40 de mile pe oră. Se prognozează o întărire suplimentară și se așteaptă ca furtuna să devină un uragan în aproximativ două zile, a declarat Centrul Național de Uragane din SUA.

 

În weekend, vânturile furtunii ar trebui să se situeze în jurul a 160 km/h  

 

Furtuna este centrată la aproximativ 960 de mile vest de Insulele Azore și se deplasează spre est cu aproape 2 mph. Se așteaptă ca furtuna, care se deplasează lent, să șerpuiască în Atlantic în următoarele câteva zile.

Este posibil ca furtuna să provoace condiții periculoase pentru rutele de navigație.  Duminică, se așteaptă ca vânturile să se ridice în jurul valorii de 85 - 90 de mile pe oră. 

Furtuna tropicală vine în mijlocul unui sezon de uragane care a fost unul calm. Danielle este prima furtună cu nume care se formează în bazinul Atlanticului din iulie, când s-a format Colin.

 

Nu se așteaptă ca furtuna să tulbure sud-estul Statelor Unite

 

Există o șansă ca furtuna să aibă impact asupra Bermudelor. 

Potrivit Weather Channel, sistemul se va îndrepta în direcția nord-est, deasupra Oceanului Atlantic, spre Islanda. 

Raportul Weather Channel notează că principala preocupare în SUA va fi reprezentată de valurile înalte și curenții de valuri în timpul weekend-ului de sărbători. 

În timp ce meteorologul Michael Estime, de la Fox Weather, a declarat: "La est de Antilele Mici se află un grup de furtuni care devin un pic mai organizate sub această zonă de presiune joasă".

El a continuat: "Și această posibilă zonă de dezvoltare a crescut în următoarele cinci zile", conform Daily Mail.

 

De cealaltă parte a Oceanului Atlantic, furtuna s-at putea să aducă ploi abundente în Insulele Capului Verde. 

 

Este pentru prima dată din 1941 încoace când Atlanticul a trecut de la 3 iulie până la sfârșitul lunii august fără nicio furtună cu nume, declarase anterior Phil Klotzbach, cercetător în domeniul uraganelor la Colorado State University, pentru The Associated Press.

Următoarea furtună se va numi Earl, apoi Fiona, apoi Gaston, respectând tradiția de a numi furtunile și uraganele în ordine alfabetică... 

Lipsa furtunilor îi determină pe unii să se relaxeze - iar oamenii de știință să insiste că nu sunt încă incorecți în previziunile lor.

'Niciun uragan la jumătatea sezonului? A doua jumătate este de obicei mult diferită', a scris pe Twitter Dr. Rick Knabb, expert în uragane la The Weather Channel.

Iar Centrul Național pentru Uragane a scris miercuri pe Twitter: 'Sezonul uraganelor se încălzește! NHC monitorizează 3 zone pentru dezvoltare tropicală în următoarele 5 zile în bazinul Atlanticului'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel