Furtuna Nelson a făcut ravagii în Spania: Patru persoane au murit 

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
(Foto: Toni Losas)
(Foto: Toni Losas)

Furtuna Nelson a făcut ravagii în Spania. Patru persoane au murit, iar autoritățile au fost nevoite sa anuleze multe dintre procesiunile religioase cu ocazia Paștelui Catolic. 

Patru persoane au murit după ce au căzut în mare în nordul Spaniei, în timp ce vânturi puternice și valuri de șapte metri înălțime au lovit înainte de furtuna Nelson, au anunțat joi serviciile de urgență.

"Două persoane au murit după ce au căzut în mare la Muros del Nalon și Cudillero", au precizat serviciile de urgență din regiunea Asturias (nord-vest).

Pompierii au folosit un elicopter pentru a recupera "corpul fără viață al unui bărbat" în Muros del Nalon, după ce au fost alertați că o persoană a căzut în mare. Cadavrul unei femei a fost recuperat, de asemenea, în Cudillero.În regiunea Catalonia (nord-est), un bărbat german în vârstă de 32 de ani a intrat în mare pentru a încerca să salveze un băiat marocan de 16 ani care căzuse în apă în largul plajei din Tarragona, dar amândoi s-au înecat, a declarat Garda Civilă pentru AFP.

Agenția spaniolă de meteorologie, AEMET, a emis joi o avertizare portocalie de mare agitată periculoasă, menționând valuri de șase până la șapte metri. AEMET a avertizat, de asemenea, că furtuna Nelson, care se află în prezent deasupra Marii Britanii, va aduce vreme turbulentă în Peninsula Iberică până la sfârșitul lunii martie.

Ploile torențiale au anulat celebrele parade de Vinerea Mare


Ploile torențiale au forțat autoritățile să renunțe la procesiunile religioase de Vinerea Mare din Sevilla, lăsând mulți credincioși în lacrimi în orașul din sudul Spaniei.

Ploile au forțat, de asemenea, anularea altor parade din Săptămâna Sfântă în Spania, de la Cadiz, în sud-vest, până la Zaragoza, în nord.

Dar furtunile sunt, în rest, vești bune pentru Spania, unde mai multe regiuni, în special Andaluzia, în sud, și Catalonia, în nord-vest, au fost
suferă de o secetă prelungită.

Cele două regiuni cele mai populate din Spania, Andaluzia și Catalonia, s-au pregătit să importe apă proaspătă cu barca, dacă va fi nevoie.

Săptămâna Sfântă începe în Duminica Floriilor, când creștinii marchează intrarea lui Iisus în Ierusalim, urmată, câteva zile mai târziu, de procesul, crucificarea și moartea sa în mâinile romanilor și de învierea sa în Duminica Paștelui.

În Spania, săptămâna este caracterizată de zeci de parade care datează din perioada medievală, cu care alegorice elaborate, încoronate cu statui în mărime naturală ale lui Iisus și a Fecioarei Maria.

Acestea sunt însoțite de sute de penitenți, care poartă în mod tradițional veșminte vaporoase și au capetele acoperite de glugi ascuțite distinctive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel