COD PORTOCALIU  Furtuna Denise face ravagii în Spania. Cod portocaliu în mai multe regiuni

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Vreme rea, alertă galbenă în 8 regiuni din Italia: dublu ciclon de furtună
Vreme rea, alertă galbenă în 8 regiuni din Italia: dublu ciclon de furtună

Șapte regiuni din Spania - Aragón, Asturias, Insulele Baleare, Cantabria, Catalonia, Galiția și Țara Bascilor - sunt astăzi sub cod portocaliu din cauza furtunii Denise care va lăsa rafale puternice și intense de vânt de până la 100 de kilometri pe oră, valuri aproape până la 7-8 metri înălțime și ninsori în Pirinei.

Aragon este sub cod portocaliu din cauza ninsorii care va lăsa acumulări de 20 de centimetri în 24 de ore la o altitudine apropiată de 1.200 de metri, în sectorul vestic și, conform datelor Aemet, în provincia Teruel există o avertizare galbenă pentru rafale de vânt de 80 de kilometri pe oră.

Pe coasta Cantabriei, comunitățile din Asturias, Țara Bascilor și Cantabria au activat alerta pentru vânturi puternice, adverse de coastă și valuri care vor ajunge până la 5-7 metri înălțime.

 

La rândul ei, Galicia va fi puternic afectată de furtună și se află sub cod portocaliu din cauza mării agitate cu un vânt de vest-nord-vest de 62 până la 74 km/h și valurile puternice care vor ajunge la 7 metri. În provinciile Ourense și Pontevedra există un cod galben din cauza ploii.

În Catalonia, alerta portocalie continuă din cauza ninsorilor în Valea Aran cu acumulări de 20 de centimetri în 24 de ore, la o altitudine apropiată de 1.200 de metri. Cod portocaliu este și în Tarragona din cauza rafalelor puternice de vânt de până la 100 de kilometri pe oră și a mării agitate.

 

Cetățenii, avertizați că există un pericol

 

Întregul arhipelag Baleare continuă cu o avertizare pentru fenomene de coastă, adverse cu vânturi de 60 până la 75 km/h și valuri de 4 metri. Aemet prognozează că înălțimea valurilor va ajunge la 7-8 metri, pe lângă ploile și furtunile care pot fi generate pe Insula Menorca. 

În Andaluzia, atât Castilla, Comunitatea Madrid, Comunitatea Forală Navarra, La Rioja și Comunitatea Valenciană, avertizarea galbenă persistă din cauza vântului între 70-80 de kilometri pe oră, din cauza valurilor intense sau a ninsorilor.

Meteorologii avertizează că odată cu alerta portocalie există un risc meteorologic semnificativ, cu un anumit grad de pericol pentru activitățile obișnuite. 

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel