Fursecuri de casă cu untură, fragede de se topesc în gură. Rețeta clasică

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Fursecuri de casă cu untură, fragede de se topesc în gură
Fursecuri de casă cu untură, fragede de se topesc în gură

Fursecurile de casă cu untură sunt atât de fragede încât se topesc în gură. 

Ori de câte ori îți e poftă de ceva dulce, o porție zdravănă de fursecuri cu untură e binevenită.  

Ingrediente

 

- 500 grame făina

- 3 ouă

- 8 linguri untură

- o cană zahăr

- o linguriță amoniac stins cu oțet

- coajă de lămâie

Pentru glazură ai nevoie de:

- 4 linguri apă

- 4 linguri zahăr

- 1 lingură cacao

- 50 grame margarină

- esență de rom

- figurine din zahăr (fulgișori)

Fursecuri fragede cu untură. Mod de preparare

 

Se pun ouăle, untura și zahărul într-un bol, amestecând foarte bine. Se adaugă amoniacul stins cu puțin oțet sau cu puțină zeamă de lămâie, coajă de lămâie și făină treptat. Se amestecă foarte bine, până ce toate ingredientele sunt încorporate.

Aluatul pregatit se dă prin mașina de tocat și se pune în forma pentru fursecuri. Fursecurile astfel rezultate se pun într-o tavă unsă cu puțină untură sau ulei și se așează cu grijă.

Se dau la cuptor la foc potrivit, aproximativ 30 minute sau până ce acestea sunt maronii pe margini.

Atunci când sunt gata, se scot din cuptor și se lasă la răcit.

Cum se prepară glazura: apa și zahărul se pun pe foc până ce dau primul clocot, apoi se adaugă cacaoa și margarina. Se amestecă bine timp de 5 minute. Cu glazura fierbinte se decorează fursecurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel