Funcționari din ministere, ACUZAȚI că BLOCHEAZĂ programul de guvernare

Razvan Cuc - Ministrul Transporturilor
Razvan Cuc - Ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat vineri că sunt anumiţi funcţionari în ministere care "au ca principal target blocarea programului de guvernare", un exemplu fiind proiectul de ordonanţă de urgenţă privind achiziţiile, care este blocat la Ministerul Justiţiei, deşi îl consideră o urgenţă, întrucât contestarea licitaţiilor în instanţă blochează ani de zile semnarea contractelor pentru lucrări de infrastructură.

"Sunt anumiţi funcţionari în Ministerul Justiţiei - şi în mai multe ministere, şi la mine în minister sunt - care cred că au ca principal target blocarea programului de guvernare. Dar aici este vorba de cum gestionează titularul de filă ministerul, îşi poate chema funcţionarii. Şi eu am observaţii la multe proiecte care sunt transmise la minister, dar pun funcţionarul să-mi explice şi acolo unde văd că funcţionarul vrea să-mi demonstreze utilitatea lui mai mult decât este cazul, îi dau observaţiile înapoi, avizez proiectul de act normativ şi pleacă mai departe pe traseu. Şi mi-am făcut o imagine cine blochează ministerul şi ştiu atunci să îl evaluez mult mai atent pe acel funcţionar în condiţiile în care voit blochează. Nu vrea nimeni să facă nicio ilegalitate, dar tocmai acum trebuie să îi conving pe cei de la Justiţie că acel proiect este benefic României", a afirmat Răzvan Cuc într-o conferinţă de presă susţinută la Mediaş.

Ministrul a spus că a obţinut avizul de la ANAP, de la Ministerul Dezvoltării şi de la Ministerul Finanţelor, însă acesta s-a blocat la Ministerul Justiţiei.

Potrivit lui Cuc, una din prevederile proiectului de ordonanţă stipulează faptul că în momentul în care există o decizie de la CNSC referitoare la un câştigător, ministerul să poată semna contractul cu acesta şi, ulterior, firmele care au nemulţumiri se pot duce în instanţă, fără ca lucrările să rămână blocate pe perioada procesului.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25