Freacă o coajă de banană pe față, iar apoi vezi în oglindă diferența. Cele mai populare trucuri cu coji de banane

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Freacă o coajă de banană pe față, iar apoi vezi în oglindă diferența. Cele mai populare trucuri cu coji de banane
Freacă o coajă de banană pe față, iar apoi vezi în oglindă diferența. Cele mai populare trucuri cu coji de banane

Există un beneficiu pentru fiecare lucru din această lume, chiar și pentru o simplă coajă de banană, care a fost folosită până acum doar ca mijloc de a face pe cineva să cadă. Înainte de a arunca acea coajă de banană, gândiți-vă la minunile pe care le poate face pentru a da pielii dumneavoastră o strălucire naturală. 

Cei mai mulți oameni aruncă coaja de banană la gunoi fără să se gândească prea mult. Dar știai că cojile de banane conțin nutrienți și fitonutrienți extrem de buni pentru piele și pot vindeca multe afecțiuni ale pielii?

De ce este coaja de banană un ingredient bun pentru piele 

 

Ca și fructul, coaja de banană este are multe proprietăți benefice pentru sănătatea pielii. Un studiu publicat în PubMed Central a remarcat faptul că coaja de banană este o sursă bogată de antioxidanți, care pot oferi mai multe beneficii pentru piele, cum ar fi protecția împotriva daunelor provocate de soare și a radicalilor liberi. De asemenea, îți luminează pielea, calmează iritațiile și chiar netezește liniile fine. Este, de asemenea, o sursă bogată de acizi grași care pot trata probleme precum eczema și psoriazisul. În plus, este bogată în potasiu și umiditate, care ajută la hidratarea pielii uscate și o face moale și suplă. De asemenea, este încărcat cu multe substanțe nutritive, cum ar fi vitamina A, zinc și mangan, care sunt antiinflamatorii. 

Cele mai simple trucuri cu coajă de banană pe care să le faci la tine acasă

 

1. Mască din coajă de banană

 

Se ia o banană și se taie în bucăți mici. Același lucru facem cu toată coaja de banană. Pune coaja de banană într-un mixer și adaugă doar două bucăți de banană pentru această mască. Folosește restul de banană pentru a face un smoothie sau mănâncă-l ca o gustare la mijlocul zilei.

În pasta de coajă de banană, adăugați 2 linguri de lapte și amestecați totul din nou. Depozitați această pastă de banane în interiorul frigiderului timp de 10-15 minute și apoi aplicați masca rece pe toată fața și pe gât. Las-o să acționeze timp de 20 de minute și apoi spală-te cu apă rece.

2. Exfoliant cu coajă de banane

 

Tăiați coaja de banană în fâșii mici și pur și simplu începeți să le frecați pe toată fața și pe gât. Coaja de banană ajută la stimularea colagenului, reducerea cearcănelor, îndepărtarea pielii moarte, controlul glandelor de ulei din interiorul pielii și strângerea porilor. Lasă reziduurile de peeling timp de 20-30 de minute și șterge-le folosind o lavetă caldă.

3. Albirea dinților

 

Coaja de banană conține proprietăți antibacteriene pentru a lupta împotriva bolilor parodontale, și anume gingivita și parodontita. Luați câteva bucăți de coajă de banană și freacă-te pe dinți și gingii. Acest remediu, dacă este aplicat constant timp de o săptămână, poate ajuta la albirea dinților.

4. Coaja de banană sub ochi

 

Tăiați coaja de banană în două secțiuni mici și pune-le la congelator timp de 10-15 minute. Aplicați coaja sub ochi timp de 20 de minute și repetați acest remediu de trei ori pe săptămână. Nu numai că va ajuta la reducerea cearcănelor, dar va elimina, de asemenea, umflăturile de sub ochi.

5. Buze mai mari

 

Coaja de banană are proprietăți de albire și numeroși antioxidanți care nu numai că îți vor face buzele mai strălucitoare, dar și mai pline. Freacă-ți buzele cu coji de banane reci timp de 10 minute în fiecare zi, timp de o săptămână, și vezi singură diferența.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel