Franța. Un muncitor român a murit pe un șantier al Ambasadei Elveției. Parchetul din Paris a deschis o anchetă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
franta_roman_mort_pe_un_santier _al_ambasadei_elvetiei
franta_roman_mort_pe_un_santier _al_ambasadei_elvetiei

Parchetul din Paris a deschis o anchetă după ce un muncitor român a murit pe un șantier al Ambasadei Elveției. Luni, un muncitor de 32 de ani, de naționalitate română, a murit pe un șantier. Victima, care se afla pe o schelă, a căzut de la 10 metri. 

Tragedia a mobilizat poliția, ambasada Elveției la Paris și Inspectoratul Muncii. marți au fost audiați martorii evenimentului nefericit, iar Parchetul din Paris a deschis o anchetă pentru omor.

Clădirea la care lucra românul este situată pe strada Martignac (arondismentul 7), la câțiva metri de Ambasada Elveției, situată pe strada de Grenelle (arondismentul 7). Imobilul aparține delegației elvețiene la OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) și urma ă găzduiască birourile și cazarea ambasadorului, relatează leparisien.fr.

Tragedia a avut loc luni, la ora 15:10. Muncitorul a fost găsit pe pământ, lângă schelă, cu fața în jos. Bărbatul care era în stop cardio-respirator suferise mai multe traumatisme, și avea membrele superioare fracturate. Medicii de pe Ambulanță, care au ajuns la fața locului, nu au mai putut face nimic pentru salvarea lui. La ora 16:42, medicii au semnat certificatul de deces, atestând o moarte violentă.

 

Va fi executată o autopsie, cu probe toxicologice

 

La cererea ofițerului de poliție judiciară și a magistratului de la parchetul din Paris, serviciile funerare au transportat corpul victimei la Institutul criminalistic, unde va fi executată o autopsie, cu probe toxicologice. De asemenea, magistratul de serviciu a solicitat un plan de amplasament al imobilului la care lucra românul.

La fața locului, polițiștii au recuperat actele victimei, inclusiv două pașapoarte, unul românesc și celălalt moldovenesc. De asemenea, a fost găsită șapca muncitorului, care avea o carcasă de plastic în interior și era folosită drept cască de protecție. Aceasta a fost predată ofițerului de poliție judiciară.

 

Muncitorii români nu au putut prezenta contracte de muncă

 

Și Inspectoratul de muncă a ajuns la fața locului o jumătate. Cei cinci muncitori prezenți au vorbit cu greu în limba franceză. Șeful echipei de muncitori, și el de naționalitate română, nu a putut prezenta niciun contract de muncă”, notează o sursă apropiată dosarului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel