Franța. Un bărbat înarmat cu un cuțit a fost împușcat de către polițiști într-o gară din Paris

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Franța. Un bărbat înarmat cu un cuțit a fost împușcat de către polițiști într-o gară din Paris
Franța. Un bărbat înarmat cu un cuțit a fost împușcat de către polițiști într-o gară din Paris

Un bărbat înarmat cu un cuțit care a strigat „Allahu Akbar, Franța este condusă de Statul Isalmic” a fost împușcat de către polițiști într-o gară din Paris.

Bărbatul a fost grav rănit în timp ce amenința cu cuțitul în gara Saint-Lazare, din Paris, una dintre cele mai aglomerate stații din capitala Franței. Incidentul a fost declanșat de faptul că bărbatul a fost oprit pentru că nu purta mască și a refuzat să se conformeze oficialilor.

Ulterior, acesta și-a scos cuțitul și s-a îndreptat spre ei, înainte de a fi împușcat în piept, relatează antena3.ro. O ambulanță a sosit, iar bărbatul a fost transportat de urgență la spital, unde se află în stare gravă, potrivit antena3.ro.

„Cei doi agenți și-au folosit arma de serviciu pentru a se apăra și a-l neutraliza pe bărbatul agresiv. Persoana rănită a fost îngrijită de serviciile de urgență”, a declarat Compania feroviară de stat SNCF într-un comunicat.

Potrivit autorităților, bărbatul ar avea vârsta de 47 de ani, fiind cunoscut poliției pentru alte amenințări și acte de violență. În acest caz, a fost deschisă deja o anchetă pentru tentativă de omor și terorism, potrivit The Daily Mail.

 

Alertă cu bombă în gara din Paris

 

În urmă cu câteva zile, Gara de Nord din Paris a fost evacuată din cauza unei alerte cu bombă, iar traficul rutier a fost îngreunat în zonă din cauza alertei de securitate.

Forţele de ordine au instituit un perimetru de siguranță în zona Gării de Nord din Paris, iar traficul rutier este afectat până în zona Stade de France. De asemenea, este perturbat traficul metroului parizian şi al curselor expres.

„Forţele de ordine au cerut evacuarea Gării de Nord din cauza unei alerte cu bombă. Traficul feroviar este oprit”, a comunicat conducerea Gării de Nord din Paris.

În zona Gării de Nord din Paris au fost mobilizaţi sute de agenţi ai forţelor de ordine, inclusiv echipe pirotehnice, potrivit Mediafax.

Totul după ce un bagaj a fost abandonat în partea subterană a gării, iar autoritățile au lansat și o altă alertă cu privire la liniile importante. SNCF anunţă că nu poate estima, pentru moment, ora la care traficul feroviar urmează să fie reluat. Forţe din cadrul poliţiei se aflau la faţa locului, dar şi Laboratorul Central al Prefecturii de Poliţie dn Paris (LCPP), un organism de luptă împotriva riscului reprezentat de substanţe explozive, chimice şi incendii. Circulaţia în zonă este perturbată din cauza acestui eveniment.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel