Franța. Alertă cu bombă în gara din Paris

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:
Franța. Un bărbat înarmat cu un cuțit a fost împușcat de către polițiști într-o gară din Paris
Franța. Un bărbat înarmat cu un cuțit a fost împușcat de către polițiști într-o gară din Paris

Gara de nord din Paris a fost evacuată, miercuri, din cauza unei alerte cu bombă, iar traficul rutier a fost îngreunat în zonă din cauza alertei de securitate.

Forţele de ordine au instituit un perimetru de siguranță în zona Gării de Nord din Paris, iar traficul rutier este afectat până în zona Stade de France. De asemenea, este perturbat traficul metroului parizian şi al curselor expres.

„Forţele de ordine au cerut evacuarea Gării de Nord din cauza unei alerte cu bombă. Traficul feroviar este oprit”, a comunicat conducerea Gării de Nord din Paris.

În zona Gării de Nord din Paris au fost mobilizaţi sute de agenţi ai forţelor de ordine, inclusiv echipe pirotehnice, potrivit Mediafax.

Totul după ce un bagaj a fost abandonat în partea subterană a gării, iar autoritățile au lansat și o altă alertă cu privire la liniile importante. SNCF anunţă că nu poate estima, pentru moment, ora la care traficul feroviar urmează să fie reluat. Forţe din cadrul poliţiei se aflau la faţa locului, dar şi Laboratorul Central al Prefecturii de Poliţie dn Paris (LCPP), un organism de luptă împotriva riscului reprezentat de substanţe explozive, chimice şi incendii. Circulaţia în zonă este perturbată din cauza acestui eveniment.

Alertă cu bombă din cauza unui pachet suspect

 

Incidente asemănătoare au avut loc și în România, unde cu câteva luni în urmă, s-a instalat panica în fața unui spital privat din centrul Capitalei. Alerta a fost dată în momentul în care pe un bulevard intens circulat din Sectorul 1 a fost observat un pachet suspect abandonat.

La fața locului au ajuns imediat autoritățile și o echipă de la Serviciul Român de Informații, care a utilizat aparatură specializată pentru a stabili care este conținutul pachetului suspect. În urma investigațiilor, s-a dovedit că nu exista niciun pericol, astfel că alarma dată în Capitală a fost una falsă.

Specialiștii au descoperit că pachetul care a pus autoritățile pe jar conținea mâncare și, cel mai probabil, fusese uitat în stația de autobuz de lângă unitatea sanitară de către un trecător, fără ca acesta să aibă, însă, vreun gând terorist.

În urma întâmplării, traficul în zonă a fost deviat timp de aproximativ o oră.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel