Franța. Șofer român prins cu peste jumătate de tonă de tutun în TIR și mai mulți migranți: „Nu știam că e ilegal”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Un șofer românde camion a fost condamnat la închisoare cu suspendare și amendat cu aproape 250.000 de eur, după ce a fost prins când se pregătea să ajungă în Anglia din Franța cu migranți în camion și o mare cantitate de tutun, nedeclarată.

Miercuri, șoferul român a primit o condamnare de patru luni de închisoare cu suspendare și o amendă vamală de 247.990 euro, pentru transportul a 650 de kilograme de tutun de rulat de contrabandă.

El a fost prins pe 3 septembrie, la terminalul de feribot Loon-Plage, când a fost interceptat un camion înmatriculat în Polonia. În interior, vameșii au găsit mai mulți migranți, dar și 13 cutii a câte 50 de kilograme de tutun pentru rulat.

Această a doua parte a cauzei a fost judecată miercuri. În timpul cât s-a aflat în custodia poliției, șoferul român a declarat că a primit 1.500 de euro pentru transportul a 650 de kilograme de tutun în Anglia.

„Am verificat că este într-adevăr tutun. Nu știam că este ilegal”, a declarat el la proces, încercând să pară inocent. Pentru transportul de migranți, șoferul român va fi judecat la o dată ulterioară, informează La Voix du Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel