Franța. Un român, prins cu zeci de kilograme de canabis, și-a aflat pedeapsa: închisoare și amendă uriașă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Franța. Un român, prins cu zeci de kilograme de canabis, și-a aflat pedeapsa închisoare și amendă uriașă
Franța. Un român, prins cu zeci de kilograme de canabis, și-a aflat pedeapsa închisoare și amendă uriașă

Românul care a fost prins cu mașina burdușită cu canabis și-a aflat pedeapsa: 4 ani de închisoare și 92.000 de euro amendă vamală. Bărbatul fusese prins, pe 12 martie, cu 53 kg de plante de cannabis în mașină.

La ședința de înfățișare imediată din 6 aprilie 2022, Tribunalul Penal Béziers l-a condamnat pe un român, de 32 de ani, cu domiciliul în Italia și fără antecedente penale, la 4 ani de închisoare cu detenție continuă pentru transportul a 53 kg de plante de canabis.

Instanța i-a mai aplicat o amendă vamală de 92.000 de euro. În plus, autovehiculul Citroën C5, folosit de inculpat, a fost confiscat. Bărbatul nu va mai avea voie să intre vreodată pe teritoriul francez, scrie occitanie-tribune.com.

Inculpatul român fusese verificat, la data de 12 martie 2022, de către vameșii francezi pe RD 613 în orașul Montagnac (34). Parchetul Béziers a încredințat, ulterior, continuarea cercetărilor direcției teritoriale a poliției judiciare Montpellier.

În timpul arestului, inculpatul a recunoscut că, din vara lui 2021, a transportat sume de bani din Italia în Spania în numele unei rețele criminale românești și a spus că ai multe vehicule au transportat narcotice între Spania şi Arles. El a susținut că a fost prima dată când el însuși a transportat narcotice. Pentru acest transport, românul ar fi primit suma de 7.000 de euro.

Prezentat la Parchetul Béziers pe 15 martie 2022,  românul fusese arestat preventiv  în așteptarea procesului de judecată.

Un alt șofer român de camion a fost prins transportând 16 kilograme de cocaină în Franța, anul trecut. El a fost verificat în portul Calais și a fost reținut pe loc.

Șofer român, prins cu 16 kg de cocaină în camion

 

După descoperirea cocainei, tânărul român a recunoscut că știa că transportă substanțe ilegale. Adus în fața instanței, românul a povestit că un bărbat s-a apropiat de el într-o parcare din Luxemburg, în momentul în care alimenta cu motorină, și i-a propus să transporte marfa. Șoferul i-a lăsat acestuia cheile camionului și s-a dus la duș. El spune că ar fi bătut palma pe 1.500 de euro și a crezut că transportă canabis.

Tânărul a spus în fața instanței că regretă ce a făcut și că a acceptat transportul doar pentru a câștiga bani în plus, ca să-și repare casa.

„Regret foarte mult ceea ce am făcut”, a spus românul în instanță. Tribunalul l-a condamnat la 20 de luni de închisoare și i-a interzis intrarea pe teritoriul Franței timp de cinci ani. Totodată, el a mai trebuit să plătească o amendă de 644.000 de euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel