Franţa. Preşedintele Macron, mesaj pentru cetăţeni înainte de Crăciun: "Am fi fost iresponsabili să deschidem şi să ne prefacem că totul este bine"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a făcut vineri apel la francezi "să îşi sporească vigilenţă" în faţa COVID-19 la reuniunile familiale de Crăciun, deoarece "exact în astfel de momente, când ne relaxăm, răspândim virusul", relatează AFP.

Într-o conferinţă de presă la finalul unui summit european la Bruxelles, el a cerut "să fim atenţi la ceilalţi" şi "să avem grijă unii de alţii".

"Crăciunul este în mâinile noastre. Evident, trebuie să ne revedem de Crăciun, dar mai puţin şi în număr mai mic ca de obicei" şi cu respectarea măsurilor de protecţie, purtând mască, "inclusiv în momentele din familie sau între prieteni", a subliniat şeful statului.

În acest fel, francezii "vor putea petrece sănătoşi sărbătorile" şi "nu vom ajunge în situaţia în care epidemia se va relua cu şi mai multă forţă".

Există "multe reguli şi ştiu că ele vă apasă", însă statul nu vrea decât "să vă protejeze", a mai subliniat el.

 

Macron: "Am fi fost iresponsabili să deschidem şi să ne prefacem că totul este bine"



La o zi după anunţul guvernului privind o ieşire din izolare mai progresivă decât se anticipa iniţial începând cu 15 decembrie, şeful statului a mai spus că "am fi fost iresponsabili să deschidem şi să ne prefacem că totul este bine".

În contextul în care muzeele, cinematografele şi sălile de spectacol vor mai rămâne în cele din urmă închise încă trei săptămâni, Macron a declarat că are "un gând special pentru toţi artiştii", în această "fază de constrângeri puternice".

El consideră că evoluţia epidemiei în ultimele săptămâni "dovedeşte că o izolare adaptată a fost o măsură bună", precizând că Franţa "este în prezent una dintre ţările europene care o controlează cel mai bine", chiar dacă Germania sau Italia nu sunt decât la începutul celui de-al doilea val.

Mulţumindu-le francezilor pentru "eforturile" lor, el a mai spus că are acum "nevoie să respire şi să stea cu familia".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel