Franţa prelugeşte controalele la frontiere din cauza "ameninţării teroriste"

Andreea Cosma |
Data publicării:
lume_franta_paris
lume_franta_paris

Franţa a prelungit până la 30 aprilie 2021 controalele la frontiere, din cauza ''ameninţării teroriste'' care ''rămâne foarte ridicată'', potrivit unei copii a unei note a autorităţilor franceze primită de Consiliul UE şi publicată marţi, relatează AFP.

În acest document datat 2 octombrie, autorităţile franceze indică în special că deschiderea în septembrie a procesului în cazul atacului asupra redacţiei Charlie Hebdo şi reproducerea de către acest săptămânal a unor caricaturi ale profetului Mohammed ''necesită o vigilenţă sporită''.

''Resentimentul internaţional provocat de republicarea caricaturilor, continuarea procesului atacurilor din ianuarie 2015, comemorarea a cinci ani de la atentatele din 13 noiembrie 2015 şi organizarea altor câteva procese teroriste cu puternic impact mediatic în următoarele luni contribuie la alimentarea ameninţării teroriste care ar putea viza Franţa'', au scris autorităţile franceze.

Ele adaugă că ''mobilizarea forţelor de securitate în lupta împotriva pandemiei de COVID -19 este propice alimentării atacurilor teroriste''.

Franţa a restabilit controalele la frontiere în seara atacurilor din 13 noiembrie 2015. Controalele au fost reînnoite sistematic de atunci, la fiecare şase luni, motivul fiind o ameninţare teroristă ''foarte pregnantă''.

Nu este însă vorba despre controale sistematice, ci despre posibilitatea efectuării unor verificări de identitate la frontiere, prin derogare de la regulile privind libera circulaţie în spaţiul Schengen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel