Franţa. Peste 2.000 de străini din „prima linie” în timpul epidemiei au primit cetăţenie franceză

Franţa. Peste 2.000 de străini din „prima linie” în timpul epidemiei au primit cetăţenie franceză
Franţa. Peste 2.000 de străini din „prima linie” în timpul epidemiei au primit cetăţenie franceză

Mai mult de 2.000 de lucrători străini care au fost „în prima linie” în Franţa în timpul epidemiei de coronavirus şi „au demonstrat ataşamentul lor faţă de Naţiune” au primit cetăţenia franceză, a anunţat miercuri Ministerul de Interne al Franţei, informează AFP.

„Până acum, 2.009 persoane au obţinut cetăţenia franceză, dintre care 665 de copii”, în cadrul unei proceduri accelerate, a detaliat ministerul într-un comunicat.

În septembrie, ministrul delegat pentru cetăţenie, Marlene Schiappa, le-a dat prefecţilor instrucţiunea de a „accelera” şi „facilita” acest acces la cetăţenia franceză pentru persoanele care „au contribuit activ” la lupta împotriva COVID-19, între care profesionişti în domeniul sănătăţii, agenţi de securitate sau de întreţinere, bone, casieri, menajere, gunoieri.

 

„Peste 8.000 de cereri au fost depuse”De atunci, „peste 8.000 de cereri au fost depuse la prefecturile de pe întreg teritoriul” Franţei, potrivit comunicatului, care precizează că „dosarele sunt în prezent în curs de examinare şi vor fi analizate cu cea mai mare atenţie”.

Instrucţiunile transmise prefecţilor le permit inclusiv să utilizeze noţiunea de „servicii devenite importante” pentru a reduce la doi ani în loc de cinci durata minimă de rezidenţă cerută în Franţa.

Totuşi, în total, 61.371 de persoane au obţinut în 2020 cetăţenia franceză, cu 20% mai puţini decât anul precedent. 

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy