Franţa accelerează planurile de relaxare a restricţiilor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat duminică, într-un discurs televizat, că Franţa accelerează planurile de a relaxa restricţiile impuse de autorităţi pentru prevenirea extinderii noului coronavirus, pentru a relansa cât mai repede activităţile în cea de-a doua mare economie a zonei euro.

Restaurantele şi cafenelele din Paris vor avea voie să se redeschidă complet începând de luni, a transmis Emmanuel Macron în discursul televizat.

Guvernul francez se aşteaptă ca economia să se contracte cu 11% în 2020.

Criza coronavirusului a expus dependenţa mare a Franţei şi, în general, a Europei de lanţurile de aprovizionare globale, de la industria auto până la smartphone-uri şi produse farmaceutice, care au fost paralizate de la apariţia epidemiei în China.

„Singurul răspuns este să construim un model economic mai puternic, să muncim şi să producem mai mult, pentru a nu ne baza pe ceilalţi”, a declarat Macron.

 

Macron nu va accepta sub nicio formă discriminarea



Preşedintele a spus că va lucra pentru construirea unei Europe care să fie mai puţin dependentă de China şi de Statele Unite.

Macron s-a referit, de asemenea, la protestele anti-rasism care s-au răspândit în Franţa, ca urmare a morţii afro-americanului George Floyd în Statele Unite.

Extinderea protestelor la nivel global a obligat Franţa să se confrunte cu acuzaţiile venite din partea minorităţilor etnice referitoarea labrutalitatea agenţiilor de aplicare a legii din Franţa.

Potrivit lui Macron, culoarea pielii a redus prea des oportunităţile unei persoane în Franţa, el promiţând că nu va accepta sub nicio formă discriminarea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel