Franţa. Românul 'Jojo', de două ori erou: "Un om care nu are mai nimic, dar dă totul celorlalți"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Jojo, român-erou în Franţa (sursa foto: Luca Niculescu / Facebook)
Jojo, român-erou în Franţa (sursa foto: Luca Niculescu / Facebook)

Ion-Nelu Gioroiu, românul în vârstă de 52 de ani, poreclit Jojo, ajunge din nou subiect în presa franceză. Bărbatul, fost om al străzii, s-a făcut remarcat pentru donaţiile sale pentru spitale din puţinii bani pe care îi câştiga, însă faptele sale bune nu s-au oprit aici. Românul este lăudat acum pentru curajul de care a dat dovadă ajutând o mamă jefuită pe stradă.

Povestea lui Jojo a fost distribuită şi comentată chiar de către ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu.

"Deseori vorbim / scriem despre 'oamenii mari', care fac 'lucruri mari'.

Azi dimineața însă, în revista presei a lui Claude Askolovitch pe France Inter, mi-a atras atenția un articol din Nice-Matin despre un compatriot. Jojo e român, stă la Nisa și până de curând locuia pe străzi, era ceea ce se numește în franceză un Sans Domicile Fixe (SDF).

În toamna anului trecut, o furtună puternică lovește Coasta de Azur, furtuna Alex. Mai mulți oameni își pierd viața, sate și orașe sunt inundate, sute de mii de case rămân fară electricitate.

Se naște un elan de solidaritate, la care participă și Jojo. Din minusculele lui economii donează 150 de euro pentru sinistrați. Gestul e remarcat de cineva, ajunge în presa locală, primarul îl apreciază și îi oferă lui Jojo de lucru; agent de curățenie al orașului.

Un final frumos...dar povestea continuă: ieri după amiaza, Jojo vede că un hoț tocmai furase telefonul unei doamne, care era atentă la un bebeluș de câteva luni. Nu ezită, fuge după hoț, îl prinde, și după o scurta încăierare, recuperează telefonul. Îl restituie doamnei și pleacă.

Dar cineva îl recunoaște pe Jojo și azi avem din nou un articol în ziarul local. Iar revista presei se încheie optimist (cum nu se prea întâmplă des in aceasta perioada): 'Jojo, un erou discret, un super-erou, un om care nu are mai nimic, dar dă totul celorlalți'", a scris ambasadorul, care a distribuit şi prima pagină a ziarului unde apare fapta curajoasă a românului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel