Franța. Polițiști, ANCHETAȚI pentru VIOLENȚE împotriva PROTESTATARILOR (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Imagini video șocante au fost surprinse pe străzile din Paris în urma protestelor violente din data de 1 mai.

În urma imaginilor făcute publice, prefectul Didier Lallement a dispus, astăzi, începerea investigării a trei membri ai forțelor de ordine. Potrivit lemonde.fr, filmulețele arată cum unul dintre cei trei oficiali aruncă cu un trotuar, altul părea să-și alunece bastonul în pantalonii unui protestatar, iar al treilea să dea o palmă unui bărbat.

Procuratura a deschis, de asemenea, trei anchete judiciare privind aceste acte pentru „violență de către persoana responsabilă de autoritate”, cu arme pentru două dintre ele (trotuarul și bastonul).

Scena în cauză a avut loc între poliție și protestatari.

 

 

Abuzuri ale polițiștilor

 

„Dacă vor fi găsiți vinovați, vor exista sancțiuni, sancțiuni administrative și sancțiuni judiciare”, a declarat ministrul de interne Christophe Castaner.

 

În acest al doilea caz, imaginile postate pe Twitter de către jurnalistul David Dufresne arată că poliția este în picioare în jurul unui bărbat care stă pe jos înainte ca unul dintre ei să introducă bastonul său telescopic în pantalonii individului arestat, spre fese lui.

În cele din urmă, la un al treilea videoclip vedem un ofițer de poliție lovind un bărbat de două ori.

 

 

Violențele și anchetarea, asemănătoare cu cele de la minitgul Diasporei din 10 august

 

Și în România au fost aduse noi acuzaţii pentru conducerea Jandarmeriei Române, în dosarul violenţelor din 10 august 2018. Şefii instituţiei, comandantul intervenţiei, şeful Jandarmeriei Capitalei şi un fost secretar de stat din Ministerul de Interne au fost chemaţi joi de procurorii militari, pentru a fi informaţi despre extinderea anchetei.

Decizia de extindere a acuzațiilor în privința celor 4 suspecți, Cătălin Sindile, Sebastian Cucoş, Laurenţiu Cazan şi Mihai Dan Chirica, care sunt cercetați în acest dosar încă din toamna anului trecut a fost luată de procurorii militari de la Parchetul General încă de la finalul lunii aprilie

Parchetul General a anunțat în luna septembrie anul trecut că șefi din Jandamerie şi cei care au coordonat intervenţia din 10 august de la protestul diasporei sunt puşi sub urmărire penală.

Abuz în serviciu, purtare abuzivă, fals intelectual – sunt doar câteva dintre acuzațiile pe care procurorii militari de la Parchetul General le aduc șefilor din Jandarmerie și Ministerul de Interne, în dosarul violențelor de la protestul diasporei din 10 august.

Șeful Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, adjunctul acestuia, Sebastian Cucoş şi Mihai Chirică, secretar de stat în Ministerul de Interne, sunt urmăriţi penal pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată. De asemenea, maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual şi participaţie improprie la uz de fals.

 

Protest masiv, de 1 mai

 

Proteste masive la Paris, de Ziua Internaţională a Muncii. Aproximativ 2.000 de anarhişti au reuşit şi anul acesta să deturneze în bună parte mitingurile sindicale de 1 Mai.

Ore bune, mai multe bulevarde centrale au fost acoperite de fumul cocktailurilor Molotov folosite de anarhişti şi ale gazelor lacrimogene, folosite şi ele intens de către poliţie.

Peste 7.400 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a păstra cât de cât situaţia sub control, în condiţiile în care de dimineaţă apăruseră pe reţelele de socializare apeluri de a face din Paris "capitala confruntărilor".

Cel puţin un protestatar şi un jandarm au fost răniţi în urma luptelor de stradă. Peste 200 de protestari au fost reţinuţi şi duși în arest preventiv.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel