FRANȚA: Doi români, ÎNCHIȘI pentru UCIDERE. Un om a murit strivit de încărcătura TIR-ului. Alte 8 persoane în stare GRAVĂ

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O persoană a murit, iar alte opt au fost grav rănite după ce un camion condus de un şofer român a lovit alte 14 vehicule la ieşirea de pe o autostradă din sudul Franţei.

Un camion platformă care venea dinspre Italia şi se îndrepta spre orăşelul francez Aix-en-Provence, situat la nord de Marsilia a fost implicat într-un accident cumplit. Autotrenul, înmatriculat în România și condus de un român, care transporta 7 autoturisme, nu a putut frâna şi a lovit alte vehicule oprite la o staţie de taxare situată pe Autostrada A8, la periferia oraşului Nisa (în sud-estul Franţei).

Un motociclist francez, tatăl a trei copii, a murit iar alte opt persoane au fost rănite grav.

Recent, instanța penală din Franța s-a pronunțat cu privire la vinovăția celor implicați în evenimentele care s-au petrecut în luna octombrie 2015. Anchetatorii au dovedit că au existat „defecte de întreținere foarte grave”.  Frânele, în special cele ale remorcii, erau uzate complet. Magistrații au concluzionat că vina pentru accident aparține în exclusivitate șoferului și proprietarului autotrenului.

Ieri, șoferul și transportatorul, ambii cetățeni români, au ajuns în fața instanței, fiind învinuiți de omor. În primă instanță, Daniel L., șoferul camionului, a fost condamnat la un an de închisoare, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru o perioadă de șase luni. Transportatorul, adică proprietarul autotrenului, Nicolae A., a fost condamnat la optsprezece luni de închisoare.

Cei doi bărbați au stat însă în arestul poliției pentru patru luni în timpul anchetei acestui tragic accident.

Rudele motociclistului decedat și celelalte victime din accident s-au contituit parte civișă și cer daune. Revizuirea daunelor morale și materiale  se va face într-un termen viitor al procesului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel