Franța. Bonus de 150 de euro pentru plata chiriei sau a ipotecii: Cum îl pot obține muncitorii români

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Plata contributii
Plata contributii

„Acțiunea Logement“, o organizație condusă de parteneri sociali, cu sprijinul Ministerului Coeziunii Teritoriale din Franța, poate acorda un bonus în valoare de 150 de euro, timp de două luni, pentru angajații care au dificultăți cu plata chiriei sau a ipotecii. Iată care sunt condițiile de eligibilitate.

În consultare cu ministerul francez de resort, Julien Denormandie, Action Logement  - o organizație administrată de partenerii sociali, le poate acorda celor în dificultate asistență forfetară în valoare de 150 € pentru maximum două luni.

Începând cu 30 iunie 2020, șomerii și angajații din Franța care se confruntă cu o scădere considerabilă a veniturilor pot beneficia de un ajutor din partea statului, în mod excepțional, de 150 de euro, în sprijinul plății chiriei sau rambursării creditelor imobiliare.

S-au mobilizat 100 de milioane de euro pentru finanțarea acestui sistem, care se referă la chiriașii din fondurile de locuințe private, sociale și intermediare, la cei aflați în spații de locuit colective (cu excepția Crous) și la gospodăriile care au acces la proprietăți.

Ajutorul lunar în valoare de 150 de euro este destinat angajaților eligibili (care întrunesc toate condițiile) ale căror resurse sunt mai mici decât un salariu și jumătate din minimul garantat pe economie (1,5 SMIC). Se acordă un singur bonus per familie.

Cine poate beneficia?

 

Pentru a fi eligibil, trebuie îndeplinite mai multe condiții: să fie angajați în sectorul privat (indiferent de vechimea lor și natura contractului de muncă) și să aibă mai puțin de 1,5 ori salariul minim (adică 2.309,13 EUR brut pe lună), sau să fie un solicitant de locuri de muncă.

Pentru angajai, aceștia trebuie să arate că  veniturile au scăzut cu cel puțin 15% în urma implementării măsurilor de șomaj parțiale sau o creștere semnificativă a cheltuielilor sau sau au suferit costuri suplimentare de chirie din cauza crizei de sănătate prin menținerea unei reședințe duble din motive profesionale, informează Dossierfamilial.com.

Ajutorul este cu efect retroactiv, începând cu 1 aprilie 2020. Cererile trebuie depuse începând cu 30 iunie.

Care este procedura?

 

Angajații trebuie să contacteze serviciul social al companiei unde lucrează, să facă o solicitare direct pe site-ul www.actionlogement.fr în termen de trei luni de la prima scădere a veniturilor. Sau pot contacta numărul gratuit al Agenției Naționale pentru Informații privind Locuințele (Anil) - „SOS chiriile neplătite” - 0 805 16 00 75 (apel gratuit), accesibil de luni până vineri.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel