Franța. Bilanţul TRAGIC al violentelor intemperii: cinci MORȚI, dintre care trei membri ai echipelor de salvare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Două persoane au murit luate de ape, iar trei salvatori şi-au pierdut viaţa în timp ce se deplasau cu elicopterul în ajutorul sinistraţilor: acesta este bilanţul tragic al violentelor intemperii care au lovit duminică sud-estul Franţei, la o săptămână după ce ploile torenţiale au făcut alte şase victime în această ţară, informează AFP.

Cei trei ocupanţi ai unui elicopter aparţinând Securităţii Civile, care plecaseră pentru a veni în ajutorul locuitorilor afectaţi de intemperiile care au devastat departamentul Var, au fost găsiţi morţi în apropiere de Marsilia, într-o zonă care nu fusese plasată sub cod roşu meteorologic în noaptea de duminică spre luni, a declarat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Pe Coasta de Azur, ploile abundente căzute duminică seară au provocat două decese în Var, potrivit Prefecturii din acest departament. Victimele sunt proprietarul unui grajd de cai care ieşise din casă pentru a îşi supraveghea animalele şi un cioban care plecase în noaptea de duminică pentru a-şi aduce înapoi animalele de pe câmpuri.

În noaptea de duminică spre luni, echipele de salvare au intervenit în oraşul Frejus, unde un cartier întreg a fost invadat de ape, dar şi la Puget-sur-Argens şi la Roquebrune-sur-Argens, două comune inundate deja weekendul trecut.

 

Școlile vor fi închise astăzi

 

În Alpes-Maritimes, departament aflat la graniţa cu Italia, localităţile Mandelieu-la-Napoule şi Cannes au fost cele mai afectate, cu mai multe cartiere inundate.

Duminică seara târziu, prefectul din Alpes-Maritimes a confirmat pentru AFPTV că precipitaţiile s-au redus în intensitate, însă şcolile vor fi închise luni, la Cannes şi Mandelieu, dar şi în comuna Pegomas.

Acest "episod mediteranean" a dus la anularea, din motive de precauţie, a multor evenimente culturale şi sportive programate pentru duminică, inclusiv a partidei de fotbal dintre clubul Principatului Monaco şi Paris SG din a 15-a etapă a campionatului francez de fotbal.

De asemenea, cinematografele au fost închise duminică la ora 13:00 în departamentul Alpes-Maritimes, iar accesul publicului în pădurile din regiune a fost declarat interzis. Un centru comercial din acelaşi departament a fost închis duminică, deşi aproximativ 45.000 de persoane erau aşteptate în cursul aceleiaşi zile în magazinele centrului.

Traficul feroviar a fost complet întrerupt între Toulon şi Ventimiglia, la frontiera italiană, la fel şi între oraşele Cannes şi Grace.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel