Fotbal. În Italia, jucătorii care nu sunt vaccinaţi nu vor mai putea participa la competiţii

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: pexels.com
Foto: pexels.com

Subsecretarul italian pentru Sănătate, Andrea Costa, afirmă că sportivii care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 nu vor mai putea să participe la competiţii în acest sezon, decizie ce va afecta în mod special fotbalul, scrie site-ul football-italia.net.

"Sportivii nevaccinaţi nu vor avea voie să mai joace în acest sezon", a declarat Costa pentru Radio Punto Nuovo, scrie Agerpres. 

''Pandemia este într-o evoluţie dinamică şi nu ne putem permite să irosim toate sacrificiile pe care le-am făcut în ultimii doi ani. Am făcut o delimitare clară cu acest decret între cei care sunt vaccinaţi şi cei care nu vor să o facă. Să nu uităm că opt din 10 paturi de la terapie intensivă sunt ocupate de cei nevaccinati", a susţinut Costa.

Sursa citată menţionează că în Serie A aproape 98% dintre jucătorii echipelor sunt vaccinaţi.

Presa italiană notează faptul că decizia luată de guvernul de la Roma, prin emiterea unui astfel de decret ce va intra în vigoare din primele zile ale anului viitor, poate avea un impact semnificativ asupra desfăşurării competiţiilor europene: Liga Campionilor, Europa League, Europa Conference League, dar şi play-off-urile pentru Cupa Mondială, din martie 2022.

Ce se întâmplă cu echipele adverse



Nu se ştie deocamdată dacă adversarele echipelor italiene vor putea să joace pe teritoriul italian fără un certificat care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală.

Potrivit Football Italia, există riscul unor incidente de natură diplomatică, având în vedere că rata de vaccinare a fotbaliştilor din celelalte campionate importante ale Europei este mai mică decât cea din Italia.

''Sper că pe stadioane va creşte simţul responsabilităţii, pentru că am văzut recent prea mulţi suporteri fără măşti. E nevoie să facem sacrificii împreună. Alte ţări au luat măsuri mai dure, şi-au închis stadioanele, însă noi credem că reducerea gradului de ocupare la 50% va fi o măsură suficientă, atât timp cât regulile sunt respectate", a declarat Andrea Costa. 

Record de infectări în Italia. Peste 126 000 de noi cazuri, în 24 de ore

 

Italia înregistrează un nou record de infectări în ultimele 24 de ore: 137 247 de cazuri de noi cazuri de infectare au fost raportate de autorități. Creșterea numărului de cazuri este uriașă: sunt 126.888 de cazuri noi de coronavirus în Italia (ieri au fost 98.020.

În total, numărul de persoane care au contractat virusul SARS-CoV-2 (inclusiv cele recuperate și au murit) de la începutul focarului se ridică la 5.981.428.

Astăzi au fost înregistrate 156 de decese (ieri au fost 148), pentru un total de 137.247 de victime din februarie 2020.

Citește mai mult aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel