Fostul șef UBS, Marcel Ospel, moare la 70 de ani

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Marcel Ospel, care a fost renunțat la funcția de președinte al UBS în 2008, a decedat duminică din cauza cancerului. Născut la Basel, în 1950, Ospel și-a început cariera în 1977 cu Swiss Bank Corporation, o bancă de investiții.

Devenit președinte al UBS în 2001, începutul mandatului său a fost marcat de neacordarea unui ajutor financiar companiei aeriene Swissair. UBS a fost aspru criticat că a jucat un rol hotărâtor în prăbușirea companiei aeriene, refuzând să-i extindă o linie de credit. Banca a fost eliminată de responsabilitate într-o anchetă din 2007, anunță site-ul swissinfo.ch. 

Sfârșitul perioadei sale de conducere a coincis cu o altă criză în 2007, prăbușirea pieței ipotecare subprime a SUA, care a relevat pasive uriașe în portofoliile UBS, în valoare de aproximativ 20 miliarde CHF (20,6 miliarde USD) în pierderi.

Criza i-a costat lui Ospel slujba și a fost înlocuit, în apriilie 2008, de Peter Kurer. 

De-a lungul carierei sale, Ospel a fost, de asemenea, frecvent criticat pentru salariul său astronomic, care a ajuns la aproximativ 24 milioane de franci elvețieni în 2006, de 300 de ori mai mult decât salariul mediu al unui lucrător UBS standard

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel