Fost premier MOLDOVEAN, locul 4 pe lista lui Victor Ponta la europarlamentare

Andreea Cosma |
Data publicării:
Iurie Leanca Facebook
Iurie Leanca Facebook

Victor Ponta a anunţat la Realitatea TV că pe lista sa de candidaţi la europarlamentare se numără şi fostul premier moldovean Iurie Leancă.

Liderul Pro România spune că Iurie Leancă va fi pe locul 4 pe listă, după el, Corina Creţu şi Mihai Tudose.

"Urma să anunţăm lista. Voi fi eu pe locul 1 pe listă, dar nu merg la Bruxelles. Noi, la Pro România, avem problema de legat numele nostru de Pro România. Ca să arătăm că nu suntem doar de la PSD, următorul pe listă va fi domnul Iurie Leancă, fostul premier moldovean, actualul vicepremier pentru integrare europeană.

Vreau să dăm un mesaj că în viitorul Parlament European, că în viitor politica noastră pe plan european înseamnă, pe de-o parte, să duci un om care chiar ştie ce înseamnă partea de dezvoltare. nu ştie nimeni mai bine decât Corina. Şi vreau o persoană care are pregătire diplomatică care să zică că România nu e doar până la Prut, e puţin mai încolo", a spus Victor Ponta la Realitatea TV.

 

Întrebat de Denise Rifai despre cei care îl asociază pe Leancă cu oligarhul Vladimir Plahotniuc, Victor Ponta a spus că îl asociază pe fostul premier moldovean cu proiectele pe care le-au derulat împreună în Republica Moldova.

"Pentru mine, Iurie Leancă este legat de următoarele lucruri: de faptul că, împreună cu el, am făcut cel mai bun program al României pentru Republica Moldova, grădiniţele. Că împreună am inaugurat gazoductul, că împreună am adus SMURD-ul în Republica Moldova şi că împreună cu el am fost la Bruxelles când preşedintele CE, la domnul Barroso, când a anunţat că se ridică viza pentru cetăţenii moldoveni, pentru UE", a mai pecizat Victor Ponta la "Legile Puterii".

Corina Creţu, prezentă la aceeaşi emisiune, a spus despre oficialul moldovean că este artizanul integrării în UE a Republicii Moldova.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel