Fost comandant militar din NATO: „Nu va fi pace în Europa cât timp Putin e la Kremlin”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Rusia avertizează că va ataca Marea Britanie și SUA dacă Ucraina va încerca să recucerească centrala din Zaporizhzhia. „Ori pământ rusesc, ori pământ pârjolit”
Rusia avertizează că va ataca Marea Britanie și SUA dacă Ucraina va încerca să recucerească centrala din Zaporizhzhia. „Ori pământ rusesc, ori pământ pârjolit”

Sir Richard Shirreff, fostul comandant suprem adjunct al NATO în Europa, spune că, la fel „ca majoritatea oamenilor”, are mari suspiciuni cu privire la angajamentul Rusiei de a reduce atacurile asupra Kievului și Cernihivului, relatează BBC. Shirreff mai spune că nu va fi pace în Europa cât timp Vladimir Putin rămâne președinte al Rusiei.

„Este aproape sigur o recunoaștere a faptului că încercarea de a avansa pe axe multiple a eșuat și cel mai probabil va însemna o concentrare a forțelor într-o altă zonă”, a spus Sir Richard Shirreff, despre anunțul făcut ieri de Rusia.

„De asemenea, nu aș exclude o formă de inducere în eroare”, a adăugat el, potrivit Digi 24.

„Nu va fi pace în Europa cât timp Putin e la Kremlin”, a mai spus Sir Richard. În opinia sa, președintele rus este un „autocrat pătat de sânge”.

Sir Richard mai spune că NATO trebuie să se asigure că acest conflict „rămîne un război rece și nu un război fierbinte” între alianță și Rusia.

„Nu am văzut încă această creștere a capacității NATO, care cred că va fi esențială dacă NATO vrea să descurajeze orice altă agresiune”, a mai spus el.

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel