Formularele pentru muncitorii români detașați în străinătate vor fi simplificate, anunță Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că „viața unui angajat român-detașat într-o altă țară europeană” este „un calvar” și promite că în curând „vor beneficia de servicii civilizate” ca „să poată merge liniștiți să muncească oriunde au nevoie”.

„A1. Formularul de coșmar pentru oameni care vor să muncească

România, țară membră UE, pare că face tot ceea ce este posibil ca viața unui angajat român-detașat într-o altă țară europeană, să fie calvar. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au scris pe această temă și îi asigur că, în curând, vor beneficia de servicii civilizate astfel încât să poată merge liniștiți să muncească oriunde au nevoie pentru perioada pe care o aleg.

Pentru evitarea dublei impozitări, un român detașat să muncească într-o țară UE are nevoie de Certificatul A1. Trebuie să îl depună cu 30 de zile înainte de plecare. Legea vorbește de 25 de zile, în realitate, e grav.

Dosarul pentru a obține acest formular A1 cu care se pleacă la muncă este stufos și necesită nu mai puțin de 18 documente pentru eliberarea lui. Unele persoane ajung să apeleze la firme de intermediere sau chiar la avocați. Nu am nimic cu business-urile din domeniu dar nu pot tolera incompetența statului care duce la astfel de situații, ajungând să devină totul o povară pentru oameni”, a scris Violeta Alexandru, pe pagina de Facebook.

 

Violeta Alexandru: „Ies eu la lumină și aici!”

 

„Mă revoltă să văd că tot persoana aleargă, de exemplu, după: certificat constatator al societății emis de Registrul Comerțului competent, Certificat de atestare fiscală emis pentru societate de la ANAF, Declarația 112 depusă de societate împreună cu Anexa 1.1 si 1.2 la ANAF în loc să comunice instituțiile între ele. De ce? Pentru că Statul își bate joc de oameni, pentru că nu s-a făcut, efectiv, nimic, pentru ca instituțiile publice să interconecteze bazele de date și să îi fie omului simplu mai ușor.

Practic, persoana aleargă, efectiv, de la firma care îl detașează la Registrul Comerțului, la ANAF, la Casa de Pensii (dacă a mai completat anterior un asemenea formular) și se prezintă, umilit, la Casa Națională de Pensii Publice pentru Formularul completat în baza celor minim 18 documente menționate. Programul cu publicul de doar 3 ore (în mijlocul zilei), exclusiv 2 zile pe săptămână, mi se pare aroganța supremă! Ratezi orele, ratezi șansa de a munci.

Ies eu la lumină și aici! Alături de Președintele CNPP. Oricât de greu.

Cum de nu au văzut Miniștrii PSD și toți demnitarii - șefi ai Caselor de Pensii aceste anomalii?”, a conchis Violeta Alexandru.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy