Focuri de armă trase de poliţiştii de frontieră pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări

Eduard Pascu |
Data publicării:

Poliţiştii de frontieră de la Dorohoi au uzat de armamentul din dotare într-o acţiune de prindere a unor persoane suspectate de contrabandă cu ţigări.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au observat, luni după-amiază, pe raza localităţii de frontieră Baranca, două persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, Minodora Răcnea.

"Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru oprirea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus şi au fugit în direcţii diferite. Colegii noştri au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar, profitând de configuraţia terenului, persoanele s-au retras pe teritoriul Republicii Ucraina", a afirmat Răcnea.

În imediata apropiere, poliţiştii de frontieră au descoperit 16 colete voluminoase, care conţineau 7.500 de pachete de ţigări de contrabandă a căror valoare de piaţă este estimată la 75.000 de lei.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României.

Ancheta se desfăşoară în comun cu autorităţile ucrainene.

Traficul de țigări la frontiera de nord a țării continuă cu toate eforturile depuse de Poliția de Frontieră. Nu de puține ori au fost situații în care oamenii legii au închis ochii, contra unor sume de bani, și au permis introducerea unor cantități de țigări. Reprezentanții IGPF spun că astfel de fapte sunt intolerabile și că lucrază cu autoritățile pentru depistarea polițiștilor de frontieră care primesc bunuri sau bani pentru a permite accesul în România cu țigări sau alte produse de contrabandă. 

Traficanții par că nici nu se mai sperie de folosirea de către polițiștii de frontieră a armamentului din dotare.

 La sfârșitul lunii august, în doar 24 de ore, zeci de mii de pachete de țigări, aduse din Ucraina și din Moldova au fost confiscate. Surse apropiate anchetei au declarat că o parte a țigărilor urma să ia calea Occidentului și o mică parte rămânea în România. 

Citește și: S-au tras focuri de armă la frontiera de nord a țării după traficanții de țigări

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel