Focar de pneumonie în Italia: Sute de bolnavi. Primele decese

Bolojan Bogdan / 11 sep 2018, 20:43 Salveaza PDF Comentarii

Două persoane au murit în urma izbucnirii unui focar de pneumonie în nordul Italiei, care a afectat peste 200 de persoane, a informat marţi un responsabil sanitar la nivel regional, citat de DPA.

Focarul a fost identificat în provinciile Brescia şi Mantua, într-o zonă situată la aproximativ 100-120 kilometri est de Milano, care se întinde până la 60 de kilometri sud de Lacul Garda, o zonă populară în rândul turiştilor.

Un total de 235 de cazuri de pneumonie, printre care 12 de legioneloză (o formă gravă a bolii), au fost confirmate începând cu 2 septembrie, iar două persoane au murit, a indicat Giulio Gallera, un membru al guvernului regional al Lombardiei, responsabil cu serviciile de sănătate, care a raportat în faţa parlamentului regional despre această criză.

Luni, 196 de persoane se aflau încă în spital, dintre care nouă la terapie intensivă, a declarat el într-o declaraţie. În cazul uneia dintre victime s-a confirmat că aceasta a decedat în urma legionelozei, a adăugat el.

Legioneloza este o forma severă de pneumonie cauzată de apa contaminată cu bacteria Legionella şi poate fi contractată inhalând aburi de apă contaminată.

Cauzele izbucnirii focarului sunt în continuare investigate, a precizat Gallera, excluzând însă posibilitatea ca bacteriile să se fi răspândit prin intermediul sistemului public de alimentare cu apă.

Rezidenţilor li s-a indicat că apa de la robinet poate fi în continuare băută în siguranţă, deoarece chiar dacă infectată cu Legionella, ea nu este periculoasă cât timp cât nu există un contact direct cu plămânii.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

18 noi 2018, 19:54 in Educatie
Un NUME nou pe piața MEDIA

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.26