Florin Iordache este supărat pe colegii care au plecat din partid: „Vin să voteze împotriva propriului guvern”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Florin Iordache a declarat la Digi 24, în timpul unui dialog cu Cosmin Prelipceanu, că este supărat pe colegii care au plecat din partid și care vor vota moțiunea depusă de Opoziție.

Cosmin Prelipceanu: Faceți o ofertă publică, o anunțați, pentru parlamentari care să nu voteze la moțiune?

Florin Iordache: De ce?

Cosmin Prelipceanu: Nu știu, poate ca să nu voteze parlamentarii moțiunea de joi...

Florin Iordache: Nu e nevoie să facem noi o ofertă. Trebuie Opoziția să-și asigure 233 de voturi.

Cosmin Prelipceanu: Zilele astea, noi știm că sunteți în căutare de parlamentari care să nu voteze la moțiune. E adevărat sau fals?

Florin Iordache: Fals!

Cosmin Prelipceanu: De ce este informația, totuși, că sunt oameni cu care ați stat de vorbă și știm și cine sunt ei. Să vă dau un nume? Este vorba despre parlamentari care au plecat de la PSD și care acum sunt la PRO România și care au stat de vorbă cu dumneavoastră, sau dumneavoastră ați stat de vorbă cu ei și le-ați cerut să se întoarcă. I-ați întrebat de ce sunt supărați...

Florin Iordache: Nu...

Cosmin Prelipceanu: Nu căutați parlamentari care să nu voteze la moțiune? Bun, vă întreb altfel. Ce s-a întâmplat de a căzut proiectul dumneavoastră cu votul moțiunii sâmbătă?

Florin Iordache: O parte dintre colegii mei, am văzut, nu au votat, nu au avut cartele, nu au fost prezenți și așa mai departe... Noi ne doream, dacă într-adevăr această moțiune are șanse să strângă 233 de bile, să o votăm cât mai repede. Pentru că colegii din Opoziție au spus că sunt pregătiți să o dezbată. Și atunci, regulamentar era așa: să o citim cât mai repede și, tot regulamentar, după trei zile să o dezbatem. Care este problema?

Cosmin Prelipceanu: Aparent problema este că nu ați avut suficiente voturi pentru asta.

Florin Iordache: Nu știu, stați puțin! Una este programul... că noi ne-am dorit o dezbatere și un vot cât mai repede... dacă cei din Opoziție care au inițiat acest demers doreau și susțineau acest demers, trebuia să îl voteze cât mai repede. Dacă este așa cum spun dumnealor.

Cosmin Prelipceanu: Și totuși nu ați reușit să îi convingeți pe ai dumneavoastră.. Nu a existat o mobilizare, nu vă așteptați... Ce s-a întâmplat? A fost un accident? Adică Paul Stănescu să nu știe să voteze?

Florin Iordache: Păi, nu știu... Dintre cei care au votat sau nu au avut cartele ar trebui să vă dea explicații dumneavoastră, nu mie. Eu știu că a fost o serie de colegi care fie nu au avut cartele, au fost prezenți în sală, fie că au votat, s-au abținut și așa mai departe. Dar nu e un accident pentru noi... Pentru noi era să discutăm și să votăm această moțiune cât mai repede. Aici este problema.

Cosmin Prelipceanu: Paul Stănescu ne-a explicat că „din greșeală". Pur și simplu a greșit. Expresia lui a fost „Am votat prezent și n-am mai votat programul".

Florin Iordache: Așa e!

(...)

Cosmin Prelipceanu: Colegii de la Digi24.ro au stat de vorbă cu senatorul Emanuel Savin, proaspăt plecat de la dumneavoastră. Și a spus așa: „M-am întâlnit zilele astea cu parlamentari PSD, că suntem colegi în Senat. M-au întrebat de ce sunt supărat. De ce am plecat? Să rezolvăm...". Cum e?

Florin Iordache: Păi nu știu cu cine s-a întâlnit domnul Savin, sau ce supărări are domnul Savin.

Cosmin Prelipceanu: Ce ar putea să însemne „Să rezolvăm!"?

Florin Iordache: Păi nu știu... ăăă, acuma facem dezbatere pe text? Întrebați-l pe domnul Savin dacă a vorbit. Mă puneți pe mine să interpretez o declarație a domnului Savin...

Cosmin Prelipceanu: Sunteți supărat cu domnul Savin, că a plecat?

Florin Iordache: Eu sunt supărat pe toți colegii care nu au rămas în partidul care i-a propulsat în Parlament. Pentru că dacă acești colegi puteau candida independent, puteau candida independent. Toți colegii care au intrat în Parlament împreună cu PSD mi se părea normal să rămână în partidul care i-a promovat în Parlament.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel